Luna Diasporei la Suceava. Flutur: „Nu am să vin cu mesajul să vă întoarceți acasă”

Written by RedactiaZW
[embed]https://www.facebook.com/revelion.co.uk/videos/1749855721987658/[/embed] [embed]https://www.facebook.com/revelion.co.uk/videos/1749855721987658/[/embed]

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți, 1 august, la întâlnirea cu reprezentanți ai diasporei sucevene că nu vine cu mesajul ca aceștia să se întoarcă acasă dacă nu există motivele pentru această reîntoarcere, scrie News Bucovina.

„Nu am să vin cu mesaj să vă întoarceți acasă. Întâi, eu și noi, administrațiile publice trebuie să ne facem temele să vă creăm motivele să vă întoarceți acasă pentru că altfel este o simplă lozincă. Am scris eu pe poarta de intrare în județ și pe insignele astea „Hai în Bucovina” și le-am spus colegilor mei că noi trebuie să creăm motivele pentru a veni în Bucovina”, a spus Flutur care a arătat că în acest spirit autoritățile sucevene nu pot pleca în concediu în luna august.

Totodată, președintele Consiliul Județean Suceava a spus că într-un an de când a fost lansată prima ediție a Lunii Diasporei la Suceava, administrația județeană suceveană a rămas în contact cu membri ai comunităților de suceveni din străinătate și comunică regulat cu circa o mie de persoane cu care se consultă pe diferite probleme.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că sucevenii rămân suceveni, indiferent dacă lucrează acasă sau în străinătate.

Ea a spus că, ținând cont că județul Suceava este la a doua ediție a Lunii Diasporei, lansată de CJ Suceava, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a stabilit ca pe 10 august județul Suceava să găzduiască o campanie de informare privind factorii de risc în alte state și să favorizeze integrarea românilor care aleg să trăiască în alte state și să prezinte oportunități pentru cei care doresc să se întoarcă acasă.

Sursa: News Bucovina

Foto: News Bucovina

 

About the author

RedactiaZW