in

Steagul secuiesc, pe punctul de a fi adoptat oficial în România. Ce alte concesii a cerut UDMR pentru a vota moțiunea Dragnea?

După ce senatorii puterii au urgentat, în comisii, adoptarea proiectului care prevede ca 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România, UDMR este la un pas să obțină noi victorii în Parlament.

Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate luni, din scurt, pentru a da undă verde unui alt proiect important pentru comunitatea maghiară, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne și la posibilitatea arborării steagului secuiesc, arată Digi24.



Proiectul UDMR de amendare a Legii administrației publice locale conține mai multe modificări importante.

Astfel, pragul de la care administrațiile locale și instituțiile din subordinea lor să fie obligate să asigure folosirea limbii materne poate fi redus la 10%.

„În unitățile administrativ-teritoriale, în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor care și-au declarat apartenența etnică sau în care există un număr semnificativ de cetățeni aparținând minorităților naționale, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice din subordinea acestora (…) au obligația să asigure în raporturile cu aceștia folosirea limbii materne”.

Un alt articol se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”.

Al doilea articol prevede că autoritățile publice locale și entitățile din subordinea lor „au dreptul de a inscripționa clădirile și anexele clădirilor aflate în administrare (…) în limba minorității naționale în cauză, conform tradiției locului și a specificului limbii minoritare”.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie, potrivit News.ro.

UDMR a prezentat oficial proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc

Prima trădare de după alegeri. UDMR iese de la GUVERNARE

Marko Bela strigă: DISCRIMINARE! “UDMR nu susţine votul prin corespondenţă.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Târgul locurilor de muncă. Lista firmelor participante, partea a VII-a

UE și Marea Britanie au stabilit calendarul negocierilor pentru Brexit. Românii din Regatul Unit vor afla în curând ce îi așteaptă