Cazul româncei discriminate în Hull. Holiday Inn Express: „Nu a fost vorba despre criterii rasiste”

Written by RedactiaZW

Românca refuzată de un hotel din Marea Britanie prezenta suspiciuni în legătură cu rezervarea, care ulterior s-au dovedit nefondate, fără să fi fost respinsă din cauza naţionalităţii, a anunțat Grupul hotelier Holiday Inn Express.
“Holiday Inn Express nu tolerează discriminarea rasială; rezervarea nu a fost respinsă pe motive rasiale. Din nefericire, rezervarea domnişoarei Alexandra P., – din pură coincidenţă – prezenta indicii care au generat suspiciuni referitoare la situaţii tipice cu care hotelurile din zonă se confruntaseră.”

„Hotelurile din zonă fuseseră sfătuite de poliţie să adopte politici care să identifice comportamente tipice suspecte în efectuarea rezervărilor. Angajaţii recepţiei au considerat că era necesară respingerea rezervării pe baza suspiciunilor referitoare la modul în care aceasta fusese efectuată, nu pe criterii rasiste. Recunoaştem că evaluarea a fost o eroare şi am încercat să luăm legătură cu domnişoara Alexandra P., pentru a-i prezenta scuze şi a rezolva situaţia”, a comunicat grupul hotelier.

Românca de 22 de ani a reclamat, potrivit Hull Daily Mail, că a fost refuzată de lanţul hotelier Holiday Inn Express, pe 6 iulie, pentru că a fost considerată prostituată.

Ea a declarat că recepţionerul hotelului i-a spus, după ce i-a verificat documentele: “Îmi pare rău, nu acceptăm români”. Conform publicaţiei Hull Daily Mail, unitatea hotelieră ar fi introdus politici speciale după ce mai multe românce s-au prostituat în camere de hotel.


Vezi și:

Reacție a MAE în cazul tinerei discriminate în Hull: „astfel de situații nu trebuie să se mai repete”

INCREDIBIL! Jignită și discriminată la un hotel din Anglia. „NU PRIMIM ROMÂNCE, SUNT PROSTITUATE!”

   

About the author

RedactiaZW