Tânăr de 21 de ani, ucis de un zid prăbușit pe un șantier din Londra. Se strâng bani pentru repatriere!

Written by RedactiaZW

Un tânăr de 21 de ani, din Babadag, Marian Nemiț, a murit, pe 14 aprilie, în urma unui grav accident, pe un șantier din zona Leyton, în estul Londrei.
Potrivit ediției locale a The Guardian, un muncitor a murit la scurt timp după ce un zid s-a prăbușit peste el. Acesta lucra la renovarea unei clădiri vechi, de pe Leyton High Road.

Accidentul a avut loc în jurul orei 11.00, iar tânărul a fost transportat de urgență la Royal London Hospital, unde a murit mai târziu din cauza leziunilor grave suferite la cap.

Vecinii imobilului au declarat că au fost șocați de accident și că este trist ca acei oameni să își riște viața în acest fel pentru 50 de lire sterline pe zi.

Lucrarea începuse în urmă cu aproximativ șase săptămâni, după cum a declarat un alt locuitor al zonei și până pe 14 aprilie nu avuseseră loc alte incidente. Ediția locală a The Guardian mai scrie că moartea tânărului este ținută sub tăcere de către autorități.

Rudele și prietenii tânărului au anunțat pe grupurile de români de pe Facebook faptul că cel omorât de peretele clădirii din Leyton este cetățean român, are 21 de ani și se numește Nemiț Marian.

Aceștia fac apel la comunitatea din Marea Britanie să doneze în conturile unor persoane din Babadag:

„Tânărul a fost înfiat de o familie la vârsta de 7 ani, după ce părinții lui naturali au fost decăzuţi din drepturi. De atunci această familie l-a crescut până când Nemiţ Marian a fost îndeajuns de sigur pe el pentru a începe să își câștige propria pâine.”

„Astăzi, el nu mai este! Familia are nevoie de ajutorul vostru pentru a-l repatria în țara natală, România. Facem apel la toţi cei care doresc să ajute această familie, să doneze cât poate fiecare pentru a-l repatria pe tânăr,pentru că acesta să poată fi înmormântat creștinește. Nimeni nu îşi doreşte ca trupul acestuia să fie uitat pe pământ străin, într-o morgă. Conturile în care puteţi să donați sunt următoarele:

MR EUGEN A BELU; SORT: 779504 ACCOUNT: 42047068, Lloyds Bank
Pentru persoanele care vor să doneze bani o pot face şi în conturile mamei – Botez Gabriela deschise la BCR ag. Babadag
Lei – RO54RNCB0904107862320001
Lire – RO43RNCB0904107862320005

Sincere condoleanțe familiei îndurate!”

Pe unul dintre grupurile Romani in Londra se mai arată că poliția urmează să îl anunțe pe prietenul cel mai bun al lui Nemiț, Crisitan Neguț, la finalizarea anchetei, pentru identificarea corpului.

Totodată, Parohia Ortodoxă Sf. Ierarh Nicolae din Londra s-a implicat în cazul Nemiţ.

Prietenul lui Marian, Crisitan Neguț, a scris pe contul său de Facebook:

„Din păcate, Marian al nostru nu mai este. Dumnezeu sa il ierte si sa aibe grija de el acolo unde este acum ! Am pornit de jos amandoi cu greu sa ne construim un viitor aici in Uk ,a fost un înger care a trecut prin aceasta lume mizerabila ,am trecut cu el prin momente prin care nimeni nu isi imaginează. Viața lui grea la făcut sa fie puțin mai rece dar era un om cu o inima mare care putini au cunoscut-o. Vei rămâne in mintea si sufletul meu Nemit Marian ,ai fost cel mai loial prieten al meu cu care am împărțit mereu si ultima felie de pâine pe care o mai aveam in momentele grele”.

Tot pe Facebook, Neguț a postat și o poezie în memoria prietenului său, Marian:

„A plecat cu-n fratee…
In străinătate ,
Sa pună bani deoparte ,
Sa iasă totul ca la carte,
Sa meargă mai departe,
Visele sa le poarte .

Nemit si Negut au plecat,
Direct pana-n regat,
Crezând-că-ânca se poate,
In Anglia fara acte,
Ajutat de un alt frate,
Luați dupa străzi nepoate.

Dar din păcate,
Unul a plecat departe,
Nemit Marian un frate,
Înger ce-a vizitat,
Pământul si-a plecat!

Încep sa strig la cer,
Si sa ma uit in jur,
lacrima-mi curge frate ,
Esti pe un drum departe,

Dar nu te vom uita
Rămâi soldat mereu,
Puternic ca un Zeu,
Si iubit mereu.

Tu diferit de toti ,
Omorât de hoti,
Hoții la costum,
Pe-o-un scaun acum,
Ce-i votam mereu,
Si tot ne este greu!

Rămâi cu bine frate,
In versuri luminate,
Pentru Marian cântate!

Versuri scrise de Neguț Cristian Nicușor

   

About the author

RedactiaZW