in

2017, anul terorii în Marea Britanie. La ce să ne așteptăm în 2018?



Teroriștii au atacat de mai multe ori Marea Britanie în anul 2017, un an care a devenit unul dintre cei mai „mortali” din istoria țării, scrie publicația Daily Star.

Jihadiștii au ucis cu sânge rece zeci de oameni în Europa și au rănit sute, înainte de a începe atentatele în Regatul Unit, se mai arată în articol.

22 martie 2017, atacul de la Westminster – 5 MORȚI

Britanicul convertit la islam, Khalid Masood a intrat cu o mașină în mulțimea de oameni de pe podul Westminster, în vecinătatea clădirii parlamentului britanic.

Cinci persoane, printre care și turista română Andreea Cristea, au fost ucise, iar 50 au fost rănite. Masood a fost ucis cu un singur foc de armă. Atacul a durat 82 de secunde.

22 mai, bomba de la Manchester Arena 2017 – 23 DE MORȚI

Fanii artistei Ariana Grande părăseau Manchester Arena atunci când atacatorul sinucigaș Salman Ramadan Abedi a detonat un dispozitiv plin cu piulițe și șuruburi.

Explozia a ucis 23 de persoane care se aflau la mai puțin de 20 de metri de explozie – fiind atacul cu cei mai mulți  asupra teritoriului Marii Britanii de la bombardamentele din Londra, din 2005.

3 iunie, atacul de la London Bridge 2017 – 8 MORȚI

Trei extremiști au organizat o răscoală sângeroasă în Borough Market, după ce au lovit camioneta în apropiere de London Bridge.

Cei trei au atacat trecătorii cu cuțitele – ucigând opt și rănind 48 – înainte ca ofițerii înarmați să-i răpună, la opt minute după efectuarea primului apel de urgență.

Mai târziu s-a descoperit că în furgoneta care a intrat pe trotuar în pietoni erau 13 cocktail-uri Molotov și centuri explozive false care nu au apucat să fie folosite în masacru.

19 iunie, atacul din Finsbury Park – UN MORT

Darren Osborne, din Cardiff, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat pentru instigarea la terorism, după ce a intrat cu o mașină în pietoni în fața unei moschei din Finsbury Park, în nordul Londrei.

O persoană a decedat în urma atacului și 10 persoane – toate de confesiune musulmană – au fost rănite.

Previziuni sumbre pentru 2018

Majoritatea atacurilor teroriste din acest an au fost făcute de simpatizanții ISIS cetățeni britanici, dar există îngrijorări în ceea ce privește militanții din Orientul Mijlociu care ar putea intra în Marea Britanie.

Există temerea că mulți jihadiști s-au întors în Europa și ar putea efectua masacre la scară largă folosind abilitățile deprinse în Siria și Irak.

Susținătorii ISIS au jurat deja că vor ucide suporterii Angliei în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, din Rusia.

Într-un mesaj, teroriștii au anunțat că vor „profita de orice șansă de a ataca”.

Jean-Marc Rickli, cercetător la Centrul de Securitate de la Geneva din King’s College -Londra, a declarat că distrugerea ISIS ar putea conduce la mai multe atacuri în Occident, în anii următori.

„Asistăm la o creștere a numărului de atacuri în Occident. Distrugerea ISIS în Siria și Irak va duce probabil la creșterea acestui fenomen, nu numai în Occident, ci și în Asia”, a mai spus acesta.

Suspecți de terorism arestați la Londra și Birmingham

Update. Explozia de la metroul londonez, incident terorist. Primarul Khan: „Orașul nu va fi niciodată intimidat sau înfrânt de terorism”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criză de muncitori în România? Mai mulți lucrători străini în 2018

Ucisă chiar în ziua de Crăciun într-un parc din Londra: «Iuliana era o tânără strălucită, încântătoare, blândă, iubită de toată lumea»