Toți copiii din Marea Britanie care au murit de COVID-19 aveau alte boli grave

Un studiu arată că toți copiii care au murit în Marea Britanie din cauza coronavirusului aveau comorbidităţi foarte grave, scrie Bloomberg.

Studiul subliniază faptul că acei copii care sunt sănătoși nu se supun riscului de a fi infectați cu virusul sau probabilitatea ca aceștia să intre în contact cu boala este foarte mică.

Un alt detaliu pe care îl scoate în evidență studiul este că pacienții tineri de culoare sau care suferă de  obezitate prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire.

Copiii cu vârste de până la cinci ani, extrem de contagioși dacă sunt infectați cu COVID-19

Cercetarea a avut în vedere 651 de cazuri analizate, dintre care 42% au reprezentat pacienți cu probleme suplimentare de sănătate. Doar 18% dintre aceștia au fost internați la terapie intensivă și 6 decese au avut la bază alte boli foarte grave.

52 dintre copiii analizați sufereau de sindrom inflamator multisistemic, sindrom asociat cu pacienții de coronavirus.

„Copiii care au genul acesta de probleme medicale ajung să aibă probleme cu inima”, a spus Calum Semple, medic pediatru la Universitatea din Liverpool.

„Este foarte rar să găsești boli grave la copii. Chiar și copiii afro-americani sau cei care suferă de obezitate prezintă riscuri ceva mai mici de a se infecta, a mai spus medicul.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

în testicule

Al doilea val de Covid lovește Marea Britanie, ministrul Sănătății: „Majoritatea celor infectați sunt tineri”

Anunț IMPORTANT al Ambasadei României din Marea Britanie pentru cei care vor statut de rezident