Marea Britanie: Personalul medical, obligat să se vaccineze anti-COVID. Cine nu o face va fi dat afară

Marea Britanie: Personalul medical, obligat să se vaccineze anti-COVID. Cine nu o face va fi dat afară

Tot personalul medical din Marea Britanie va fi obligat să se vaccineze complet până la primăvară, iar cei care nu o vor face își vor pierde locul de muncă.

Anunțul va fi făcut azi, 9 noiembrie, de guvernul britanic, scrie Daily Mail, termenul acordat angajaților nevaccinați pentru a se conforma fiind aprilie 2022.

Doar vaccinul împotriva Covid-19 va fi obligatoriu, relatează BBC, injecția antigripală va fi doar recomandată cu fermitate, dar nu obligatorie pentru personalul medical.

Autoritățile din domeniul sănătății au spus că politica „fără vaccin, fără loc de muncă” ar ajuta la creșterea gradului de utilizare a vaccinurilor în serviciul de sănătate, cu condiția ca aceasta să fie abordată în mod corect.

Imunizarea anti-COVID, obligatorie în Anglia. Decizia va fi anunțată în câteva zile

Mai mult de nouă din zece medici, asistente și personal administrativ din NHS sunt deja complet vaccinați. Dar aproximativ 110.000 din 1,4 milioane de angajați nu au făcut încă prima doză.

Lucrătorii din casele de îngrijire trebuie să fie complet vaccinați împotriva Covid până joia aceasta sau vor fi concediați, după ce miniștrii au anunțat obligativitatea vaccinării în acest sector, în iunie.

Aproximativ 60.000 de angajați – care înseamnă o zecime din forța de muncă – for fi concediați pentru că nu au fost vaccinați. Acest lucru va determina sute de case să-și închidă sau să-și limiteze numărul de paturi din cauza lipsei de personal.

Chris Hobson, directorul executiv al NHS Providers, a declarat pentru BBC Radio 4 că vaccinurile „nu elimină complet riscul, dar, evident, oferă o protecție mult mai mare”.

Hobson a mai spus că, dacă vaccinarea obligatorie pentru personalul NHS este abordată în mod corect, ar putea duce, de fapt, la o creștere a gradului de utilizare a vaccinurilor.


…Marea Britanie: Personalul medical, obligat să se vaccineze anti-COVID. Cine nu o face va fi dat afară…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

VIDEO - O profesoară britanică lovește cu cruzime un cal. Imaginile au provocat indignare

VIDEO – O profesoară britanică lovește cu cruzime un cal. Imaginile au provocat indignare

Marea Britanie pierde din Brexit de 178 de ori mai mult decât câștigă din noile acorduri comerciale

Marea Britanie pierde din Brexit de 178 de ori mai mult decât câștigă din noile acorduri comerciale