Autoritățile din Marea Britanie continuă să caute o persoană infectată cu varianta braziliană a COVID

Urmărirea cazului de infectare cu varianta braziliană a Covid s-a redus la 379 de case, a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock.

Acesta a spus în fața Camerei Comunelor că „nu există informații care să arate că varianta s-a răspândit” în alte zone ale Regatului Unit.

Alte cinci persoane infectate cu aceeași tulpină și-au completat datele de contact, dar un pasager nu a reușit să completeze detaliile corecte.

Matt Hancock a mulțumit pasagerilor care s-au întors și au respectat regulile și au intrat în carantină.

Hancock a adăugat: “Vaccinurile actuale nu au fost studiate împotriva acestei variante. Varianta a provocat probleme în Brazilia, așa că facem tot ce putem pentru a opri răspândirea în Marea Britanie”.

Oficialii caută pasageri care se aflau în zborul Swiss Air LX318 de la Sao Paulo la Heathrow, prin Zurich, care a aterizat pe 10 februarie, scrie Daily Mail.

ALERTĂ MAXIMĂ: Varianta braziliană a coronavirusului a ajuns în Regatul Unit. Este mai contagioasă și rezistentă la vaccinuri

Ministrul a adăugat că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin din cauza răspândirii și dezvoltării de noi variante.

El a spus că măsurile de carantină la domiciliu sunt deja în vigoare și au fost impuse restricții de călătorie în Brazilia înainte de implementarea politicii hoteliere.

PHE din această săptămână a confirmat șase cazuri ale variantei Manaus P1.

Două sunt într-o singură gospodărie din South Gloucestershire, cu o istorie a călătoriilor în Brazilia. Alte trei cazuri au fost identificate în nord-estul Scoției.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

COVID este în retragere în Anglia. Milioane de oameni locuiesc în zone unde nu mai există cazuri

Doi soți din Londra care au decedat de COVID în ianuarie au fost înmormântați în aceeași zi