in

Criza forței de muncă în Marea Britanie. Fermierii britanici plâng după români: „Sunt foarte calificați și lucrează rapid și eficient”

Marea Britanie se confruntă cu criza forței de muncă. Lipsa muncitorilor români în agricultură duce la închiderea liniilor de producție din Marea Britanie, în timp ce fermierii întâmpină probleme din ce în ce mai mari.

De asemenea, lanțul de aprovizionare cu alimente este pe punctul de a intra în colaps, din cauza lipsei forței de muncă.

Directorul executiv al Asociației britanice de procesare a cărnii, Nick Allen, a declarat că, în medie, companiile de prelucrare a cărnii au de cinci ori mai multe posturi vacante decât înainte de Brexit.

Chiar dacă salariile au crescut cu 10% în ultimul an, lucrătorii din estul Europei nu mai vin, din cauza vizelor de muncă, iar costurile la alimente vor trebui să crească în compensare, a spus Allen.

Companiile urmăresc închiderea iminentă a liniilor de producție din Marea Britanie și cumpărarea de produse din străinătate, a adăugat el. Există un exod din ce în ce mai mare de lucrători din UE, iar Marea Britanie se apropie de perioada Crăciunului când lucrurile se vor înrăutăți, a avertizat dl Allen.

În sectorul produselor lactate, aproximativ 40% din ferme angajează muncitori din străinătate. Un număr de 650-1.000 de muncitori străini sunt recrutați anual, potrivit Asociației Regale a Fermierilor Britanici de Lactate (RABDF).

Lucrezi în agricultură în Anglia? Poți să obții 50.000 de euro nerambursabili dacă te faci fermier în România

Directorul executiv al RABDF, Matt Knight, a declarat că unul din trei fermieri ia în considerare să renunțe la afacere.

Românii nu mai vin la fermele de curcani

John Franklin, din Franklins of Thorncote, cu sediul în Bedfordshire, produce 3.000 de curcani pentru piața de Crăciun. Ferma are 10 muncitori pe tot parcursul anului, dar mai are nevoie de cel puțin 12, în decembrie.

Muncitorii românii au fost pilonul din ultimii ani. Dar echipele românești au spus că nu vor mai reveni.

„Chiar dacă plătim pentru zboruri și un salariu mult peste nivelul minim, le este mai ușor să găsească de muncă în Europa”, a spus Franklin.

Anul trecut, românii nu au putut veni din cauza pandemiei, iar rezultatul a fost dezastruos.

„Am recrutat la nivel local, dar în cele patru săptămâni am ajuns să angajăm de două ori mai mult personal suplimentar pentru a face față. Românii sunt foarte calificați și lucrează rapid și eficient. Noii lucrători aveau nevoie de pregătire înainte de a putea începe. Prelucrarea a fost lentă, iar masa noastră salarială s-a dublat ”, a spus Franklin.

De la 1 iulie, orice afacere care angajează personal fără formulare de statut pre-stabilit, statutul stabilit sau confirmarea cererii (COA) va fi pasibilă de amenzi de până la 20.000 de lire sterline pentru fiecare lucrător, până la o sumă nelimitată. De asemenea, proprietarul poate face până la cinci ani de închisoare.

Fiecare angajat va trebui verificat. Lucrătorii trebuie să furnizeze un cod de unic ca parte a procesului de verificare. Fermierii ar trebui apoi să utilizeze codul pentru a verifica starea solicitantului pe site-ul guvernului.

… Criza forței de muncă în Marea Britanie. Fermierii britanici plâng după români: „Sunt foarte calificați și lucrează rapid și eficient”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4]

Număr record de persoane fără adăpost pe străzile Londrei în timpul pandemiei

VIDEO – Eric Clapton a crezut că nu va mai cânta, după injectarea cu serul AstraZeneca. Regretă că a ascultat de „propagandă”: „Mâinile îmi erau inutile… Nu ar fi trebuit să mă apropii de ac”