in

Un ministru britanic face declarații care irită comunitatea LGBT: „Ca să fii femeie trebuie să ai vagin”

Un ministru britanic face declarații care sunt de așteptat să irite comunitatea LGBT din Anglia. Ministrul Locuințelor, Robert Jenrick, a declrat că a fi femeie este o chestiune biologică, fiind de acord cu colega sa, Liz Truss, ministru pentru Femei și Egalități, care a spus că „femeile au vaginuri”.

Comentariile lor sunt o lovitură pentru activiștii care fac campanie pentru ca persoanele trans să aibă dreptul de a se autoidentifica, scrie Metro.

Toamna trecută, guvernul a promis că va schimba Legea privind recunoașterea de gen pentru a permite oamenilor să se „auto-identifice”.

Jenrick a declarat pentru Times Radio: „Cred că este o chestiune de biologie, desigur, când spunem ce este o femeie. Adică absolut, sunt de acord cu Liz Truss”.

„Fără îndoială, desigur, vrem să ne asigurăm că acei oameni care sunt trans își pot trăi viața confortabil. Vreau ca fiecare să își poată trăi viața așa cum își dorește și să fie fericiți și să găsească dragoste oriunde pot”, a continuat ministrul.

Steagul curcubeu LGBT, interzis de UEFA la Euro 2020. Cum s-a ajuns la această decizie controversată…

„Trebuie să fim conștienți de impactul asupra altor oameni și asta înseamnă că trebuie să fim deosebit de sensibili în ceea ce privește unele dintre acele setări pentru care, în calitate de guvern, suntem responsabili, cum ar fi școlile, cum ar fi spitalele sau închisorile”, a mai spus acesta.

„Trebuie să ne gândim la toate consecințele acestui lucru pentru ceilalți membri ai societății”, mai este de părere Jenrick.

Jenrick, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat online de „transfobie” și i s-a spus să „își vadă de treaba lui”, în urma intervenției sale.

O susținătoare a lui Jenrick a spus: „Este evident că pentru a fi o femeie biologică vei avea vagin. Oamenii numesc asta transfobie pentru că nu le place adevărul.”

Ministrul s-a referit la o declarație făcută de ministra Truss la postul de radio LBC.

Într-o discuție cu gazda Nick Ferrari, Truss a spus: „Femeile au vagin, Nick. Cred că trebuie să ne susținem tradiția foarte, foarte importantă a liberei exprimări”.

Ministrul Jenrick promovează legislația care impune birourilor, magazinelor și clădirilor publice, inclusiv spitalelor, să separe blocurile de toaletă pentru bărbați și femei, pentru a opri creșterea facilităților neutre din punct de vedere al genului.

Săptămâna trecută, Înalta Curte a atacat o contestație legală împotriva politicii guvernului de a trimite femeile transgender condamnate pentru infracțiuni în închisori feminine.


…Un ministru britanic face declarații care irită comunitate LGBT: „Ca să fii femeie trebuie să ai vagin”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

masca să fie obligatorie

Transportatorii cer ca masca să fie obligatorie și după 19 iulie în metroul și autobuzele din Londra

Mulți au râs de ea când au văzut imaginile. Un englez a strâns zeci de mii de lire sterline pentru fetița care a plâns după meciul Anglia-Germania