Paralizie facială după injectarea cu Pfizer. Nu mai putea deschide ochiul stâng după prima doză. După a doua a fost și mai rău

Un bărbat de 61 de ani din Anglia a suferit de paralizie facială după ambele doze de vaccin Pfizer.

Potrivit The Telegraph, doctorul Abigail Burrows, de la Royal Surrey County Hospital, a descris cum bărbatul a suferit paralizie pe partea dreaptă a feței, la cinci ore după prima lovitură.

A ajuns la urgență după ce nu a reușit să-și închidă corect ochiul stâng sau să-și miște partea stângă a frunții și i s-au administrat steroizi. Șase săptămâni mai târziu, a suferit o paralizie pe partea stângă a feței, la două zile după a doua doză, ceea ce a dus la dificultăți la înghițire.

Deși afecțiunea a dispărut după administrarea de steroizi, dr. Burrows a sfătuit medicii să fie atenți la această afecțiune la pacienții care au fost vaccinați recent.

„Apariția episoadelor imediat după fiecare doză de vaccin sugerează că paralizia Bell a fost atribuită vaccinului Pfizer-BioNTech, deși nu se poate stabili o relație de cauzalitate”, a spus dr. Burrows.

Patru voluntari care au primit vaccinul Pfizer au dezvoltat o formă de paralizie facială

Paralizia Bell este o paralizie facială și au fost raportate mai multe episoade în studiile clinice ale vaccinului. Deși majoritatea cazurilor nu sunt grave, simptomele pot provoca invaliditate temporară semnificativă, afectând expresia feței și capacitatea de a mânca și a bea.

Datele arată că până în prezent au existat 313 cazuri de paralizie Bell care au fost legate de vaccinul Pfizer, precum și 250 de cazuri de paralizie facială.

În studiile din faza a treia, au fost raportate patru cazuri de paralizie facială de cauză necunoscută la voluntarii care au primit vaccinul ARNm Pfizer-BioNTech comparativ cu niciunul dintre cei care au primit vaccinul placebo și au fost raportate trei cazuri la voluntarii care au primit vaccinul ARNm Moderna comparativ cu unul din grupul placebo.

Trei cazuri de paralizie a nervului facial au fost raportate și la voluntarii care au primit vaccinul Oxford / AstraZeneca în timpul studiilor clinice.

În 2004, sa demonstrat că un vaccin antigripal crește semnificativ riscul de paralizie Bell ceea ce a dus la întreruperea administrării acestuia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Situația se înrăutățește. Marea Britanie, aproape 100 de morți de COVID pe zi. Cazurile au crescut cu peste 40%

O româncă jefuiește o femeie într-un Waitrose din Anglia după care fuge în țară. Nu poate fi condamnată pentru că este însărcinată