in

Impactul Brexit asupra economiei britanice, mai rău decât cel al pandemiei

Impactul Brexit asupra economiei Marii Britanii va fi mai grav decât cel cauzat de pandemie, potrivit președintelui grupului de supraveghere fiscală din Regatul Unit.

Richard Hughes a declarat că Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară (OBR) a constatat că părăsirea UE va „reduce PIB-ul nostru pe termen lung cu aproximativ 4%”, adăugând în comentarii pentru BBC: „Credem că efectul pandemiei va reduce acest lucru (PIB) producția cu încă 2%.”

Produsul intern brut – sau PIB – este o măsură a dimensiunii economiei.

„Pe termen lung, Brexit-ul are un impact mai mare decât pandemia”, a spus Hughes la câteva ore după ce OBR a răspuns cu privire la ultimul buget al ministrului de Finanțe britanic, Rishi Sunak, votat în parlament, spunând că se așteaptă ca inflația să ajungă la 4,4%, cea mai mare rată observată în Marea Britanie în ultimele trei decenii”.

Brexitul a fost o catastrofă pentru Marea Britanie, spune un comisar european

Această constatare vine în momentul în care guvernul britanic a promis că va riposta în fața Franței dacă Parisul va continua cu o amenințare „dezamăgitoare și disproporționată” de a impune sancțiuni într-o escaladare a conflictului bărcilor de pescuit.

Guvernul francez a avertizat că va bloca navele britanice din unele porturi, săptămâna viitoare, dacă disputa post-Brexit privind licențele de pescuit nu va fi rezolvată.

Franța chiar a amenințat că ar putea restricționa aprovizionarea cu energie către Insulele britanice din Canalul Mânecii, dacă nu se ajunge la niciun acord cu Regatul Unit.

Executivul britanic a relatat că amenințările nu par a fi compatibile cu „dreptul internațional” și a promis un „răspuns adecvat și calibrat” dacă Parisul nu renunță.


…Impactul Brexit asupra economiei britanice, mai rău decât cel al pandemiei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

În țară e criză politică, Iohannis face turism la Piramide în Egipt

franța arestează navele britanice

S-a trecut la măsuri extreme: Franța arestează vasele de pescuit britanice