in

Noi reguli Brexit de la 1 ianuarie. Iată ce trebuie să știți

Noi reguli Brexit de la 1 ianuarie. Iată ce trebuie să știți

Regatul Unit a părăsit UE, dar unele reguli Brexit nu s-au aplicat imediat, fiind programate pentru 1 ianuarie 2022.

Astfel, scrie The Mirror, sunt planificate modificări treptate ale importurilor de mărfuri, inclusiv declarații vamale și controale la frontieră.

Dacă afacerea pe care o aveți include importuri sau exporturi de bunuri în sau din UE, este esențial să înțelegeți cum funcționează noul sistem pentru a vă asigura că vă mențineți afacerea în mișcare.

Marea Britanie pierde din Brexit de 178 de ori mai mult decât câștigă din noile acorduri comerciale

Este posibil să fie necesar să notificați în prealabil importurile în Marea Britanie ale unor alimente, produse de origine animală, plante și produse vegetale din UE.

Dacă afacerea pe care o aveți ține de importul unor alimente, produse de origine animală, plante sau produse vegetale din UE, este posibil să fie necesar să notificați în prealabil aceste importuri.

Asta înseamnă că trebuie să anunțați autoritățile că transportul intră în Marea Britanie.

Ce bunuri sunt incluse

Noile cerințe acoperă importul unor bunuri sanitare și fitosanitare, precum carnea sau plantele, care intră în Marea Britanie din UE. Majoritatea produselor de origine animală, a subproduselor de origine animală, a alimentelor cu risc ridicat și a furajelor care nu sunt de origine animală și a plantelor și produselor vegetale reglementate vor necesita notificare prealabilă atunci când sunt aduse în Marea Britanie din UE.

Britanicii ar vrea din nou în UE: „Magazinele goale alimentează deziluzia față de Brexit”

De asemenea, va trebui să declarați autorităților de unde au venit bunurile pe care le-ați introdus în Marea Britanie.

Aceste reguli sunt un element cheie al noilor cerințe comerciale – acordul Regatului Unit cu UE se numește Acord de comerț și cooperare (TCA) și determină țara de origine a mărfurilor comercializate.

Trebuie să puteți dovedi că mărfurile pe care le importați sau exportați respectă regulile de origine pentru a utiliza tarife preferențiale. Acest lucru înseamnă că va trebui să dovediți unde au fost cultivate, produse sau fabricate bunurile – și rețineți că aceasta nu este neapărat aceeași țară cu cea din care le-ați cumpărat.

Va trebui să depuneți declarații vamale

Noile reguli care încep de la 1 ianuarie înseamnă, de asemenea, că întreprinderile care transportă mărfuri în Marea Britanie din UE trebuie să depună declarații vamale. Acest lucru trebuie făcut în momentul în care curierul sau expeditorul de marfă aduce produsele în Marea Britanie.

De asemenea, puteți solicita autorizația de utilizare a declarațiilor simplificate pentru import. Asta înseamnă că puteți aduce mărfurile într-un regim vamal fără a fi necesar să furnizați o declarație vamală completă. Însă dacă faceți acest lucru, durează până la 60 de zile pentru a finaliza verificările necesare, așa că planificați-vă din timp înainte de a începe să aduceți mărfuri, anul viitor.

Mai multe informații găsiți pe pagina Guvernului Marii Britanii.


…Noi reguli Brexit de la 1 ianuarie. Iată ce trebuie să știți…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]

Certificatele COVID, obligatorii de azi în Anglia la intrarea în cluburi și alte locații

BOMBĂ! Europenii cu „pre-settled status” ar putea fi expulzați din UK