in

Piața forței de muncă din Regatul Unit este înfloritoare. Peste un milion de locuri de muncă vacante

Piața forței de muncă din Regatul Unit este înfloritoare. Peste un milion de locuri de muncă vacante

Numărul de locuri de muncă vacante în Marea Britanie a ajuns la 1,247 milioane în trimestrul patru din 2021, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 2001.

De asemenea, nivelul locurilor de muncă vacante este mai mare decât cel dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), un semn că varianta Omicron are un impact redus asupra pieței forței de muncă, transmit Reuters și DPA, potrivit Agerpres.

Conform datelor publicate marți, 18 ianuarie, de Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie, numărul angajaților aflați pe statele de plată ale companiilor britanice a urcat la un nivel record – 184.000 – în decembrie, față de luna precedentă. În total, numărul angajaților a crescut la 29,5 milioane, în urma redresării pieței forței de muncă.

De asemenea, rata șomajului în perioada septembrie – noiembrie 2021 a scăzut la 4,1%, cel mai redus nivel din iunie 2020, în timp ce analiștii se așteptau la un nivel de 4,2%.

Datele ONS arată că numărul angajaților este acum cu 1,4%, sau 409.000, peste nivelul de dinaintea pandemiei.

Milioane de români muncesc în afara granițelor. România rămâne fără forță de muncă

„Datele ONS sunt dovada că piața forței de muncă din Regatul Unit este înfloritoare, numărul angajaților ajungând la un nivel record în decembrie, iar notificările privind disponibilizările la cel mai redus nivel din 2006″, a afirmat ministrul britanic de Finanțe, Rishi Sunak.

Datele publicate marți arată că, în septembrie – noiembrie 2021, câștigurile salariale medii au urcat cu 4,2% în linie cu estimările economiștilor. Factorii temporari care au provocat distorsionarea datelor în 2021 privind creșterea salariilor s-au atenuat, a dat asigurări ONS.

Câștigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat un avans anual de 3,8% în perioada septembrie – noiembrie.

Economia britanică a crescut peste estimări în noiembrie, cu 0,9%, depășind în cele din urmă nivelul de dinaintea pandemiei, înaintea impunerii primelor restricții, arată datele publicate săptămâna trecută de Oficiul Național de Statistică.

A cincea economie mondială este acum cu 0,7% peste nivelul din februarie 2020, a informat ONS. Economiștii se așteptau la un avans al PIB-ului Regatului Unit de 0,4% în noiembrie, în timp ce avertizează că în decembrie s-ar putea înregistra o încetinire a creșterii, din cauza variantei Omicron a coronavirusului. Alți analiști susțin că încetinirea va fi de scurtă durată, permițând Băncii Angliei să continue majorarea dobânzilor.


…Piața forței de muncă din Regatul Unit este înfloritoare. Peste un milion de locuri de muncă vacante…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei

Pe picior de război: Marea Britanie furnizează armament Ucrainei

omicron eficacitatea vaccinurilor

Omicron, raport britanic privind eficacitatea AstraZeneca, Pfizer și Moderna: „După două doze suntem la 0%”