in

Premierul Boris Johnson se adresează națiunii: „O catastrofă pentru continentul nostru. Vor fi sancțiuni fără precedent”

Premierul Boris Johnson se adresează națiunii: „O catastrofă pentru continentul nostru. Vor fi sancțiuni fără precedent”

Boris Johnson se va adresa națiunii după armata rusă a lansat bombe în orașele ucrainene, într-o ofensivă militară îngrozitoare. Premierul urmează să dezvăluie, de asemenea, sancțiuni „fără precedent” împotriva Moscovei, scrie Sky News.

Boris Johnson a descris invazia Ucrainei de către Rusia drept o „catastrofă pentru continentul nostru”, în timp ce se pregătește să dezvăluie noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Premierul se va adresa națiunii astăzi, la prânz.

El va vorbi, de asemenea, cu ceilalți lideri ai G7 și va solicita o întâlnire urgentă a tuturor liderilor NATO cât mai curând posibil, după cea mai recentă agresiune a Rusiei împotriva vecinului său.

În jurul orei 17.00, Johnson se va adresa, de asemenea, Camerei Comunelor, unde este de așteptat să dea detalii despre mai multe măsuri impuse Rusiei.

Premierul va dezvălui „sancțiuni fără precedent”, după ce l-a convocat la sediul Guvernului pe ambasadorul rus în Marea Britanie.

Secretarul de stat în Ministerul de Externe britanic, James Cleverly, a declarat pentru Sky News că Marea Britanie va anunța „un nivel fără precedent de sancțiuni”, cu scopul de a „convinge oamenii din jurul lui Vladimir Putin că ceea ce face este complet greșit”.

Boris Johnson, „îngrozit” de invadarea Ucrainei: „Vom răspunde decisiv”

Este posibil ca sancțiunile să fie coordonate cu SUA și UE, precum și cu alți aliați occidentali.

Între timp, ministrul de Externe Liz Truss l-a chemat azi, 24 februarie, pe ambasadorul Rusiei pentru a „explica invazia ilegală și neprovocată a Ucrainei de către Rusia”.

Ministrul de Interne, Priti Patel, a declarat că guvernul va fi „în special atent la potențialul de atacuri cibernetice și dezinformarea care vin din Rusia”.

Boris Johnson a prezidat o reuniune a comitetului guvernamental COBRA pentru situații de urgență, de dimineață, la ora 7.30, în urma unei convorbiri cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy.

„Primul ministru a spus că este îngrozit de evenimentele care se desfășoară în Ucraina”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Liderul laburist Sir Keir Starmer a cerut ca „cele mai dure sancțiuni posibile” să fie luate împotriva „tuturor celor care au legătură cu Putin”.

„Vor urma zile negre”, a spus el. „Dar Putin va învăța aceeași lecție ca tiranii Europei din secolul trecut: că hotărârea lumii este mai grea decât își imaginează și dorința de libertate arde mai puternică ca niciodată”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]

Benzina și motorina au atins noi prețuri maxime în Marea Britanie. Sunt așteptate noi creșteri pe fondul conflictului din Ucraina

Benzina și motorina au atins noi prețuri maxime în Marea Britanie. Sunt așteptate noi creșteri pe fondul conflictului din Ucraina

Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte

Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copiii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte