in

Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copiii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte

Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte

Marea Britanie ar putea fi în curând în război cu Rusia, cu soldații britanici forțați să „urce pe meterezele” și să lupte cu forțele lui Putin pe un nou front în Europa de Est, avertizează un fost general britanic.

Generalul Sir Richard Shirreff, fostul comandant suprem adjunct al NATO, a declarat că prima linie de apărare a Marii Britanii este acum granița fostelor state sovietice care se tem că ele ar putea fi următoarele ținte ale Rusiei, după invadarea Ucrainei.

„Există posibilitatea ca noi, ca națiune, să fim în curând în război cu Rusia. Noi, în această țară, trebuie să recunoaștem că securitatea noastră nu începe de la stâncile albe ale Doverului, ci începe din pădurile din Letonia, Lituania și Estonia”, a spus Sir Richard.

Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei, trimițând trupe, tancuri și artilerie în țara vecină, din nord, sud și est în timp ce bombardează orașe, aeroporturi și ținte militare cu rachete.

Sir Richard a spus că invazia trebuie să schimbe „modalitatea” lui Johnson – avertizând că el crede că Putin este hotărât să restabilească URSS, care a fost împărțită în 15 republici în 1991.

Premierul Boris Johnson se adresează națiunii: „O catastrofă pentru continentul nostru. Vor fi sancțiuni fără precedent”

La BBC, realizatorul Nick Robinson l-a întrebat pe general dacă britanicii și „copiii și nepoții” lor ar fi „așteptați să lupte” cu rușii, iar Sir Richard a răspuns: „Absolut. Dacă face un pas pe teritoriul NATO, suntem cu toții în război cu Rusia.”


„Articolul 5 (din tratatul NATO) arată că un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor, așa că trebuie să ne schimbăm în mod fundamental mentalitatea și de aceea spun că apărarea noastră începe în Marea Britanie, la frontierele NATO”, a mai spus acesta.

El a avertizat că Marea Britanie sau NATO nu se pot desfășura în Ucraina „pentru că asta va precipita un al treilea război mondial”.

„Trebuie să ne uităm la propria noastră securitate. Trebuie să ocupăm cu adevărat meterezele din estul Europei ca o alianță”, a mai spus Sir Richard.


…Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 3.7]

Premierul Boris Johnson se adresează națiunii: „O catastrofă pentru continentul nostru. Vor fi sancțiuni fără precedent”

Premierul Boris Johnson se adresează națiunii: „O catastrofă pentru continentul nostru. Vor fi sancțiuni fără precedent”

Boris Johnson consideră invadarea Ucraine „un atac barbar” al lui Vladimir Putin și promite „sancțiuni masive” asupra economiei Moscovei

Boris Johnson consideră invadarea Ucrainei „un atac barbar” al lui Vladimir Putin și promite „sancțiuni masive” asupra economiei Moscovei