in

Marea Britanie: Următoarea variantă de COVID ar putea fi cea mai periculoasă de până acum

Marea Britanie: Următoarea variantă de COVID ar putea fi cea mai periculoasă de până acum

Sir Chris Whitty, consilierul medical șef al Guvernului de la Londra, avertizează că următoarea variantă de COVID care va apărea ar putea fi cea mai periculoasă de până acum.

El a spus că, în ciuda unuia dintre cele mai importante programe de vaccinare și de rapel din lume, Marea Britanie și restul lumii rămân vulnerabile la o mutație a coronavirusului.

Sir Chris a spus că există o „șansă mare” ca o nouă variantă mai periculoasă decât Omicron să evolueze în următorii doi ani. El a sugerat că blocajele ar putea să nu aparțină trecutului dacă o astfel de tulpină a provocat un nou val de infecții.

Fără restricții. Cazurile de COVID au atins 4,2 milioane într-o săptămână în Marea Britanie

El a subliniat importanța ca oamenii să rămână vigilenți și de să devină mulțumiși. Virusul, a spus el, are încă puterea de a „veni cu surprize” și va fi cu noi „tot restul vieții”.

Covid a ucis 164.123 în Marea Britanie, cel mai mare număr de decese din Europa. Cu toate acestea, amenințarea cu mutații continuă să planeze asupra fiecărui epidemiolog care monitorizează situația, a spus el.

Sir Chris a declarat că Marea Britanie va fi probabil lovită de valuri sezoniere de COVID în următorii „doi sau trei ani”. Acestea vor fi „intercalate” de noi variante de o gravitate diferită.

El a spus: „Există o șansă mare ca toți să discutăm și voi discuta cu colegii mei, o nouă variantă la un moment dat în următorii doi ani, care de fapt ne schimbă în mod semnificativ echilibrul de risc. Am putea ajunge foarte bine la un noua variantă care produce probleme mai grave decât le avem cu Omicron, iar problemele Omicron nu sunt deloc banale.”

Ratele de infectare în Marea Britanie rămân la peste 100.000 pe zi, recent. Cu toate acestea, datorită nivelurilor ridicate de imunitate, spitalizările și decesele sunt proporțional „scăzute”, la aproximativ 200 de decese pe zi.


///Marea Britanie: Următoarea variantă de COVID ar putea fi cea mai periculoasă de până acum///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Patru înjunghiați în 24 de ore, în Londra. O femeie a murit, alte persoane sunt rănite grav

Patru înjunghiați în 24 de ore, în Londra. O femeie a murit, alte persoane sunt rănite grav

vremea în Marea Britanie

Vremea ciudată continuă în Marea Britanie. După temperaturi de 20C, ne așteaptă zăpadă și frig