in

Boris Johnson, primul prim-ministru britanic pedepsit de poliție: „Nu demisionez!”

boris johnson poliție

Premierul britanic Boris Johnson se confruntă cu solicitări de demisie după ce a devenit primul prim-ministru în exercițiu din istoria Marii Britanii care a fost a încălcat legea și a fost pedepsit de poliție.

Johnson, soția sa Carrie și cancelarul Rishi Sunak au primit notificări de penalizare ​​după ce Poliția Metropolitană a constatat că au încălcat legile COVID, participând la petrecerea de 56 de ani a prim-ministrului la reședința acestuia din 10 Downing Street, pe 19 iunie 2020, când adunările sociale în interior erau strict interzise.

Laburiștii: Premierul trebuie să își dea demisia

Liderul laburist Keir Starmer a spus că amenzile au arătat că premierul și ministrul Sunak au mințit în mod repetat cu privire la scandalul Partygate, dezonorându-și atât funcțiile, cât și sacrificiile poporului britanic „Trebuie să plece”, a spus acesta.

Apelul său la demisie a fost reluat de fostul lider conservator scoțian Ruth Davidson și de reprezentanții familiilor îndoliate de pandemie, care au spus că premierul „fără rușine” „ne-a luat pe toți drept proști” și i-a rănit pe cei care i-au pierdut pe cei dragi.

Un sondaj rapid realizat de Savanta ComRes a constatat că trei din cinci alegători (61%) cred că Johnson ar trebui să demisioneze după ce a primit amenda, față de doar 31% care cred că ar trebui să rămână în funcție.

Soții Johnson și-au plătit imediat amenzile, iar premierul și-a oferit „scuze complete”, dar a precizat că nu are intenția de a demisiona, scrie The Independent.

Boris Johnson neagă în continuare că a indus în eroare Parlamentul

El a insistat că nu i-a trecut prin cap că petrecerea  – despre care spunea că a durat mai puțin de 10 minute – a fost în afara regulilor, impuse chiar de guvernul său.

Mai mult, el a negat că a indus în eroare în mod deliberat a parlamentului – faptă despre care codul ministerial arată clar că este o chestiune de demisie – când a spus în decembrie anul trecut că nu a fost încălcat nicio regulă COVID. Declarația a fost făcută „cu bună-credință”, a insistat el.

Rishi Sunak a confirmat că a plătit amenda și a emis scuze „fără rezerve”, spunând că „respectă” decizia poliției și „regretă profund frustrarea și furia cauzate”.

Boris și Carrie Johnson, împreună cu Rishi Sunak, amendați de poliție pentru petrecerile din lockdown

Cu toate acestea, el nu a dat nicio indicație că își ia în considerare demisia, deși le-a spus parlamentarilor în noiembrie trecut: „Nu, nu am participat la nicio petrecere”.

Surse din Ministerul de Finanțe au sugerat că Sunak a participat accidental, crezând că merge la o întâlnire de strategie COVID – o scuză pe care poliția nu a acceptat-o.

„Ați plătit o amendă. Cei dragi au plătit cu viața”

Într-o scrisoare către Boris Johnson, grupul „Familii îndoliate de COVID cer dreptate” l-a îndemnat pe acesta să renunțe, spunând: „Ai încălcat legile menite să ne țină în siguranță. Ai călcat în picioare sacrificiile pe care le-am făcut noi și tot poporul britanic.”

„Ați plătit o amendă. Cei dragi au plătit cu viața”, au scris rudele celor decedați de COVID.

„De dragul celor 187.929 care s-au pierdut din cauza Covid, cei peste 1.000 care încă mor în fiecare săptămână din cauza acestui virus oribil, pentru sutele de mii dintre noi care am pierdut persoane dragi din cauza lui și pentru fiecare persoană care a făcut ceea ce trebuia, trebuie să pleci.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

doi români morți

Tragedie în Anglia: Doi români, găsiți morți într-un salon de tatuaje din Canterbury

biden genocid ucraina

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, acuză Rusia de genocid în Ucraina, pentru prima dată