in

Alarmă Banca Angliei! Milioane de deținători de credite ipotecare vor avea ratele mai mari, iată cu cât vor crește

Alarmă Banca Angliei! Milioane de deținători de credite ipotecare își vor vedea ratele crescând anul viitor, a avertizat astăzi Banca Angliei, citată de dailymail.co.uk.

Persoanele care au un credit imobiliar cu rată fixă care urmează să expire până la sfârșitul anului 2023 se confruntă cu o cheltuială suplimentară de 250 de lire sterline în fiecare lună, în medie, pe măsură ce trec la dobânzi mai mari.

„Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Alarmă Banca Angliei pentru milioane de deținători de credite ipotecare

O gospodărie tipică aflată în această situație va plăti 17% din venitul înainte de impozitare pentru deservirea creditului ipotecar, în creștere de la 12%.

Patru milioane de proprietari-ocupanți cu credite ipotecare – jumătate din total – vor fi afectați de creșteri în următoarele 12 luni. Aceasta include 1,7 milioane de persoane cu rate variabile și cei cu rate fixe care urmează să se încheie.

Plățile vor crește cu cel puțin 100 de lire sterline pentru 2,7 milioane de persoane.

Cel mai recent raport al Băncii Mondiale privind stabilitatea financiară a afirmat că este posibil să declanșeze mai multe cazuri de neplată, pe fondul presiunilor mai mari legate de costul vieții.

Cu toate acestea, raportul a insistat asupra faptului că sistemul financiar poate face față presiunii suplimentare, deoarece băncile și societățile de construcții din Regatul Unit sunt pregătite, având bilanțuri solide și profituri ridicate.

Cea mai proastă cifră de după criza creditelor din 2009.

Această analiză dură a fost făcută în contextul în care cifrele oficiale au arătat că salariile în termeni reali au scăzut în cel mai rapid ritm din ultimii 13 ani.

În timp ce țara este afectată de un val de greve, cifrele oficiale au arătat că salariile totale au scăzut cu 3,9% pe an în trimestrul până în octombrie, luând în considerare inflația IPC.

Aceasta a fost cea mai proastă cifră de după criza creditelor din 2009. Între timp, șomajul a crescut la 3,7% și există semne că persoanele în vârstă care se luptă se întorc pe piața muncii.

Proporția celor clasificați drept “inactivi din punct de vedere economic” a scăzut cu 0,2 puncte procentuale. Locurile de muncă vacante au scăzut și ele ușor, deși rămân la un nivel istoric ridicat, reflectând astfel tensiunea de pe piața muncii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
tineri tragedie birmingham

Tragedie lângă Birmingham, trei băieți au murit după ce au căzut într-un lac înghețat, un al patrulea e în stare gravă

Sărbători în Marea Britanie, a început coșmarul: lucrătorii feroviari au intrat într-un val de greve de o lună