in

Întâlnirea SMR-UK, la cea de-a cincea ediție



Ambasada României la Londra a găzduit sâmbătă, 26 mai 2012, Întâlnirea anuală a Societăţii Medicale Române din Marea Britanie, (SMR-UK), aflată la cea de-a cincea ediţie. Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, fiind prezente peste 130 de cadre medicale de origine română.

Întâlnirea Anuală a fost deschisă de Dr Radu Burtan, preşedintele SMR-UK, care a prezentat obiectivele asociaţiei medicale. În calitate de gazdă a evenimentului, ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României la Londra, a adresat un cuvânt de bun venit participanţilor: „SMR-UK este una dintre cele mai active asociaţii româneşti din Marea Britanie. De-a lungul timpului am avut o colaborare excelentă şi iată că Intâlnirea anuală, ajunsă acum la cea de-a cincea ediţie, are loc tot la Ambasada României. Putem vorbi, aşadar, de o tradiţie construită împreună şi îmi exprim speranţa că o veţi duce mai departe şi după încheierea mandatului meu aici. Vă doresc mult succes în tot ceea ce întreprindeţi, puteţi conta pe ambasadă ca partener al SMR –UK în continuare, vă vom fi alături cu aceeaşi deschidere şi spirit de cooperare ca şi până acum”.

Invitat special al ediţiei de anul acesta a fost Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, Preşedintele Colegiului Medicilor din România, care a vorbit despre “Inechităţi în Sistemul Medical Românesc” şi a exprimat cu acest prilej disponibilitatea autorităţilor române de a colabora cu medicii români din străinătate.

„Am fost onorat de invitaţia de a participa la această întâlnire şi aş dori să subliniez câteva lucruri. Ambasada României şi Excelenţa Sa domnul Ambasador Ion Jinga se implică în sprijinirea activităţilor medicilor români din Marea Britanie. Medicii români sunt adevăraţi ambasadori ai şcolii medicale româneşti şi trebuie să păstrăm o legătură strânsă cu ei şi să ne mândrim cu ei. Nu în ultimul rând, avem datoria de a face tot posibilul ca o parte din ei să aibă posibilitatea să se întoarcă în România şi să dea viaţă, în sistemul de sănătate, acelor tehnici noi pe care le-au dobândit profesând într-un alt sistem. În loc să-i sfătuim „să plece pentru că România nu-şi poate permite să le aprecieze valoarea”, să schimbăm mentalităţi, să schimbăm sistemul astfel încât ei să se afirme în ţarăşi nu printre străini”, a declarat Prof. Dr. Vasile Astărăstoae.

Colegiul Medicilor din România doreşte să realizeze acţiuni comune cu Societatea Medicală Română din Marea Britanie, urmând ca într-un viitor foarte apropiat să se stabilească un plan concret de acţiune.

Au susţinut, de asemenea, prezentări Dr. Felicia Elena Buruiana, Vice-preşedinte şi purtător de cuvânt al SMR-UK, Dr.Bogdan Nuţă, medic primar cardiolog la Cheltenham, şi Dr. Vlad Schlezak, Vice-preşedinte coordonator al Departamentul „Artă şi Medicină” din cadrul societăţii.

În partea a doua a evenimentului, cei prezenţi au audiat un concert susţinut de pianistul de origine română Bogdan Ota, apoi au fost invitaţi să viziteze o expoziţie de pictură care a inclus lucrări ale unor medici români din Marea Britanie.

Întâlnirea s-a încheiat cu un cocktail cu preparate tradiţionale româneşti oferit de SMR-UK, cu sprijinul Consult Medical UK Ltd, al restaurantului „Casa Românească” şi al domnului Doru Glonţ.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cristian Mungiu premiat la Cannes (Video)

Gimnastică masculină: România, aur şi bronz la Europene