in

Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului. Se pot cere despăgubiri, iată ce trebuie să faceți

Ce este Cadrul de răspuns la incident pentru siguranța pacientului (Patient Safety Incident Response FrameworkPSIRF): Potrivit site-ului web NHS, PSIRF este o parte cheie a NHS Patient Safety Strategy, publicată pentru prima dată în iulie 2019. A fost creat pentru a ajuta organizațiile de asistență medicală să examineze incidente grave fără teama de sancțiuni inadecvate, sprijinind în același timp acele persoane afectate, cu principalul scop de a îmbunătăți serviciile prin concentrarea pe siguranța pacienților.

Câteva date despre originile PSIRF

În 2015, NHS England a publicat Serious Incident Framework, bazându-se pe lucrările anterioare realizate de organizație în colaborare cu Agenția Națională pentru Siguranța Pacienților. Scopul aparent al Cadrului a fost de a informa procesul de gestionare a incidentelor grave. Prioritățile declarate au inclus prevederea de a învăța din incidente grave, de a oferi sprijin victimelor, familiilor și personalului într-o manieră transparentă și de a prezenta în mod clar orice responsabilitate organizațională.

Cu toate acestea, a devenit curând evident că așteptările prezentate în documentul din 2015 au fost dificil de îndeplinit. PSIRF a fost dezvoltat ca răspuns la aceste dificultăți, având ca scop informarea și impactul abilităților, sistemelor, proceselor și comportamentelor necesare pentru investigarea incidentelor grave, inclusiv a cazurilor de omor din culpă.

Ce este omorul din culpă prin neglijență gravă?

Omorul din culpă din neglijență gravă este o infracțiune de drept comun. Pentru a dovedi infracțiunea trebuie îndeplinite patru condiții. Trebuie arătat că:â

• exista o datorie de grija fata de decedat.
• a existat o încălcare a acelei îndatoriri de grijă care
• a cauzat sau a contribuit semnificativ la decesul victimei
• adică încălcarea ar trebui să fie caracterizată ca neglijență gravă și, prin urmare, o infracțiune.

În ciuda percepției comune, nu există de fapt o infracțiune separată de uciderea din culpă medicală, un termen care este doar o descriere a uciderii din culpă gravă în contextul asistenței medicale.

Valoarea definirii standardelor în investigațiile privind siguranța pacienților: moartea lui Jack Adcock

Cazul foarte mediatizat al morții lui Jack Adcock, în vârstă de șase ani, este unul care ar fi beneficiat de implementarea corespunzătoare a PSIRF.

În 2011, doctorul Bawa-Garba, doctorul care l-a tratat pe Jack, a fost găsit vinovat de omor din culpă pe motiv de neglijență gravă. Mulți profesioniști din domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea că doctorul Bawa-Garba a fost țap ispășitor pentru mai multe eșecuri sistematice, inclusiv lipsa severă de personal, probleme IT și lipsa consultantei.

Un element deosebit de îngrijorător a fost că s-a considerat că portofoliul electronic de învățare reflectiv al medicului a fost folosit împotriva ei în acest caz. Consiliul Medical General (GMC) a jucat un rol semnificativ în sancționarea doctorului Bawa-Garba, ducând la o criză de încredere în rândul profesiei medicale în capacitatea organizației de a fi imparțială.

Drept urmare, în 2019, GMC a revizuit modul în care a gestionat cazurile de omor din culpa gravă în practica medicală, precum și cazurile de ucidere din culpă, în legătură cu vulnerabilitatea profesiei medicale la aceste acuzații penale.

Acesta a analizat întregul proces după moartea neașteptată a unui pacient, inclusiv modul în care aplicarea legii existente poate fi îmbunătățită, protejând publicul și menținând încrederea profesiei medicale că procesul este echitabil și just. Cazul lui Jack Adcock și Dr. Bawa-Garba a fost inclus în revizuire.

Raportul ulterior a constatat că denigrarea și acuzarea doctorului Bawa-Garba, ale cărui supravegheri au fost sporite de un sistem de sănătate fragmentat și disfuncțional, au avut un impact asupra „relației GMC cu medicii pe care îi reglementăm […]” și că organizația trebuie să „reconstruiască încrederea cu profesia” și sprijină „o cultură justă în domeniul sănătății”. Acesta a subliniat că, deși sprijinul victimelor și al familiilor este primordial, medicii trebuie, de asemenea, să simtă că fac parte dintr-o cultură justă atunci când lucrurile merg prost, altfel îmbunătățirea siguranței pacienților va fi împiedicată.

Deci, unde intervine PSIRF-ul?

Cadrul de răspuns la incidente pentru siguranța pacienților oferă îndrumări sistemelor locale de asistență medicală cu privire la modul de desfășurare a investigațiilor cu privire la orice încălcare a siguranței, astfel încât investigațiile să fie „strategice, preventive, colaborative, corecte și juste, credibile și concentrate pe oameni”. La urma urmei, scopul principal al investigațiilor de siguranță este ca acestea să determine ce s-a întâmplat și de ce, apoi să recomande îmbunătățiri eficiente bazate pe sisteme pentru a reduce riscul ca incidentul să se repete.

Aspecte cheie ale PSIRF

Pentru a aborda provocările cheie ale efectuării unei analize a siguranței, documentul a fost elaborat în colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății, pacienții și asistentii. Obiectivele cheie includ:

• Schimbarea culturii de la blamarea individuală la una care este justă și recunoaște eșecurile sistematice
• Folosirea mai bună a datelor, în special analizând ceea ce funcționează bine
• Sprijinirea instruirii suficiente și adecvate privind siguranța pacienților acolo unde este necesar
• Aplicarea muncii concentrate în domenii în care se poate obține cel mai mare impact

Cadrul va fi implementat cel puțin în următorii 5-10 ani și se așteaptă să aibă un impact pozitiv asupra vieții tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății, precum și îmbunătățirea îngrijirii pacienților.

Înainte de a fi lansat în cadrul NHS Anglia, eficiența PSIRF va fi testată cu un mic grup de adepti inițiali, care cuprinde în principal NHS Trusts din Anglia, deși Care UK, furnizorul independent de asistență medicală din închisoare este, de asemenea, inclus. Rezultatele fazei de testare vor ajuta la dezvoltarea versiunii finale a PSIRF, care se anticipează a fi publicată la începutul anului 2022.

Solicitarea de despăgubiri într-un sistem de sănătate echitabil

NHS England tratează în siguranță milioane de oameni în fiecare an. Cu toate acestea, în sistemele complexe de asistență medicală, lucrurile pot merge prost. Vătămarea gravă nu trebuie să atingă severitatea uciderii din neglijență gravă pentru a fi considerată cauzată de neglijență. Mai degrabă, orice îngrijire necorespunzătoare care duce la orice formă de vătămare poate fi neglijentă, de exemplu, diagnostic incorect, tratament incorect sau erori chirurgicale.

Într-un caz pe care Osbornes îl investighează, intervenția chirurgicală pe creier a fost efectuată unui pacient de către un chirurg care însuși se simțea rău. S-a simțit rău când a efectuat operația menționată și totuși nu a oprit ceea ce făcea. În schimb, s-a așezat și a făcut o pauză și apoi, după un timp scurt, a continuat să opereze. Chirurgul a tăiat apoi din greșeală trunchiul cerebral al pacientului.

Chirurgul nu a raportat eroarea ca incident timp de 9 zile. Pacientul a murit 12 zile mai târziu. Familia ei a raportat chirurgul la poliție și a durat aproape trei ani pentru ca poliția să investigheze cazul. Acest lucru a cauzat familiei o suferință semnificativă.

PSIRF ar fi fost de ajutor pentru familia decedatului în acest caz, deoarece acest lucru i-ar fi ajutat să afle ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat și ar fi avut o perspectivă asupra modului în care a apărut eroarea și cum ar fi putut fi evitată.

În cazurile de neglijență medicală care duc la vătămări, se pot cere despăgubiri. Dreptul unei victime de a solicita despăgubiri face, de asemenea, parte dintr-un sistem de sănătate echitabil, și responsabil.

Dacă credeți că ați putea fi eligibil să depuneți o reclamatie pentru neglijență într-un cadru medical, este esențial să obțineți sprijinul unui profesionist juridic cu experiență în cazuri de neglijență clinică, mai ales că, de obicei, există un termen limită de 3 ani în care a face o revendicare.

Dacă doriți să discutați o problemă de neglijență medicală cu Stephanie Prior, avocat la Osbornes Law, vă rugăm să sunați la 0207 485 8811 sau să completați un formularul de întrebari online.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Studenții de învățământ superior din Anglia

Studenții de învățământ superior din Anglia, afectați de ”sărăcia extremă”

Milioane de gospodării din Marea Britanie urmează să primească bonusuri

Milioane de gospodării din Marea Britanie urmează să primească bonusuri în valoare de până la 900 de lire sterline