in

Chef Loredan vă recomandă Salată de fructe cu înghețată de vanilie, pepene galben, rodie, sirop din fructul pasiunii și suc natural de portocale



Loredan Gargalâc, Executive Chef la un restaurant de lux din Anglia, profesionist de excepție în domeniul gastronomic, le recomandă cititorilor Ziarului Românesc: Salată de fructe cu înghețată de vanilie, pepene galben, rodie, sirop din fructul pasiunii și suc natural de portocale

 

Ingrediente:

– Brandy de calitate (Courvoisier)

– struguri albi și negri

– pepene galben

– pepene roșu

– ananas

– mango

– căpșuni

– zmeură

– rodie

Pentru această rețetă este recomandat să folosiți fructe în cantități egale.

Fructele se taie în cuburi de mărime medie. Pentru a scoate semintele din rodie, o tăiem în jumătate iar cu mânerul cuțitului batem în ea până scoatem toate semințele.

Așezăm toate fructele tăiate într-un vas, le amestecăm și le acoperim cu suc natural de portocale, apoi introducem vasul în frigider .

Pentru siropul de fructul pasiunii avem nevoie de o cană de apă și o cană de zahăr și șapte bucăți de fructul pasiunii pe care le taiem in jumatate si cu ajutorul unei linguri scoatem semintele care le folosim pentru sirop .

Apa, zahărul și fructul pasiunii (seminţele ) se pun într-o oală la fiert, iar în momentul când începe să fiarbă și zahărul s-a topit, reducem focul și lăsăm să mai fiarbă încă 15 minute. După fierbere cantitatea se va reduce la o cană și jumătate. După ce se va răci, siropul rezultat se va folosi la salata de fructe adăugând-ul împrejurul acesteia.

Acest sirop se poate pregăti și cu două zile înainte și ținut la frigider

În momentul în care dorim să servim salata de fructe, scoatem vasul din frigider, portionăm salata în farfurii adânci, apoi stropim cu puțin coniac, adăugăm siropul din fructul pasiunii, iar deasupra punem o cupă de înghețată de vanilie sau de pepene galben.

Poftă Bună!



Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imigranți ilegali prinși într-un camion românesc

Căsătoria, concubinajul şi parteneriatul civil