in

Ministrul de Externe al Marii Britanii, vizită în România: „Brexit-ul nu poate fi oprit”

Ministrul de Externe al Marii Britanii a insistat în timpul vizitei recente în România că nu mai există cale de întoarcere în ceea ce privește Brexit.

Jeremy Hunt a mai declarat că guvernul din Marea Britanie s-a confruntat cu câteva săptămâni dificile, însă nu a abandonat ideea de a părăsi UE la 29 martie.

Ministrul de Externe mai crede, de asemenea, că se mai poate ajunge la un alt acord cu Bruxellesul.

Hunt a făcut aceste comentarii pentru televiziune publică din România, după ce premierul britanic Theresa May a obținut sprijinul parlamentar de a se întoarce la Bruxelles unde să încheie un alt acord cu UE care să nu inclusă „sistemul de siguranță” legat de frontiera irlandeză.

Sistemul de siguranță este o politică ce ar împiedica o graniță fizică între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, în cazul în care Marea Britanie și UE nu pot ajunge la un acord privind comerțul.

Asta ar însemna ca provincia britanică Irlanda de Nord să respecte regulamentele UE pentru o perioadă nedeterminată.

Conservatorii pro-Brexit și parlamentarii DUP (Partidul Unionist din Irlanda de Nord) au declarat că nu vor susține acordul atât timp cât acesta prevede clauza legată de frontiera dintre cele două state, relatează Sky News.

Pe 13 februarie, prim-ministrul britanic este așteptat în parlament pentru a raporta stadiul noilor negocieri cu UE.

Cu toate acestea, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat deja că nu va exista o renegociere a acordului de retragere, insistând că este „singura înțelegere posibilă”.

„Chiar și cei care au votat pentru rămânerea în UE înțeleg că suntem o democrație și avem datoria să facem ceea ce oamenii ne-au spus să facem, dar trebuie să o facem corect”, a declarat Jeremy Hunt cu prilejul vizitei în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regina Elisabeta II, evacuată din Londra în cazul unor proteste violente generate de un Brexit fără acord

Acordul de retragere a Marii Britanii din UE nu poate fi redeschis