in

Euronews: O treime dintre români trăiesc în sărăcie. Tinerii pleacă din țară, independența justiției este în pericol

Unul dintre trei români trăiește în sărăcie, țara duce lipsă de infrastructură, iar tinerii fug din țară în căutarea unei vieți mai bune, se arată într-un material difuzat de Euronews.

Cu doar trei săptămâni până la alegerile din UE, reporterii Euronews Damon Embling și Gabor Tanacs au vorbit cu românii despre preocupările lor și i-au invitat să împărtășească opiniile lor în fața camerei de filmat.

România a aderat la Uniunea Europeană în 2007, dar multe dintre problemele sale nu au fost încă rezolvate, scrie Euronews.

Economia fostei țări comuniste s-a schimbat de la aderarea la UE, iar șomajul este la un nivel scăzut.



Cu toate acestea, inegalitățile în materie de venituri sunt încă foarte vizibile, aproximativ o treime din populație trăiește în sărăcie, iar infrastructura, cum ar fi rețelele rutiere, este încă slabă.

O altă problemă importantă pentru România, cu o populație rapidă îmbătrânită, este numărul de tineri care emigrează în căutarea unor salarii mai bune, în alte părți ale Europei.

România este, de asemenea, sub control asupra independenței justiției. Eforturile de combatere a corupției se află acum în centrul atenției mai mult decât oricând și se dorește ca un referendum să aibă loc în același timp cu alegerile pentru Parlamentul European din mai.

Președintele României, Klaus Iohannis, încearcă să oprească adoptarea unei noi legislații a social-democraților care sunt la guvernare, mai arată site-ul televiziunii citate.

Comisia Europeană a urmărit îndeaproape progresele înregistrate în cazurile de corupție din România, apreciind activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în pofida presiunii intense din partea ministrului justiției de a renunța la procurorul-șef anticorupție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ruptă de beată, o româncă pe jumătate dezbrăcată își atacă partenerul englez. Bărbatul se baricadează și sună la POLIȚIE

Jean-Claude Juncker, declarații erotice cu privire la Brexit: „Ne-am pierdut libidoul”