in

Wild Carpathia III, în premieră la ICR Londra. Charlie Ottley: „O ţară uimitoare, cu oameni excepţionali”

A treia parte a filmului documentar Wild Carpathia a fost proiectată în avampremieră, pe 11 noiembrie, la sediul ICR Londra.

Evenimentul, la care au participat peste 140 de invitați, a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, European Nature Fund (TENT) şi Almond Films. Au participat peste 140 de invitaţi.



După proiecție, ambasadorul României în Marea Britanie a arătat că: „Prinţul Charles a descris, în câteva cuvinte extrem de elocvente, fabuloasa realitate a unei ţări extraordinar de frumoase, dar încă insuficient cunoscută: ”Aceasta este România. Nu am văzut niciodata ceva asemănător!”.

Cred că şi noi, românii, trebuie să fim conştienţi de acest dar pe care ni l-a oferit destinul. În acelaşi timp, ceea ce are România mai de preţ, alături de frumuseţile ei naturale, sunt oamenii, talentul, energia şi ambiţia românilor.

Natura trebuie protejată în paralel cu dezvoltarea comunităţior locale, iar acest lucru se poate realiza doar împreună cu oamenii acelor locuri. Wild Carpathia este o poartă spre paradis. Acest film captează măreţia unui ecosistem unic în lume şi ne arată că merită protejat în toată splendoare sa, pentru a fi lăsat moştenire peste veacuri, urmaşilor noştri”.

Paul Lister (European Nature Fund) a vorbit despre proiectele TENT şi despre avantajul şi potenţialul unic al României, din perspectiva resurselor pe care le deţine, importanţa conservării şi utilizării acestora într-o manieră responsabilă şi sustenabilă, în contextul unei dezvoltări accelerate, dar neînsoţite de măsuri eficiente pentru protecţie a mediului.

Paul Lister – European Nature Fund


El a apreciat că „România ar trebui să-şi focalizeze resursele şi energia spre avansarea unui model turistic care să pună accent pe peisajul natural, Delta Dunării, cultura şi meşteşugurile tradiţionale”.

Alasdair Grant, regizorul filmului, de la Almond Films, a arătat că „Wild Carpathia este mai mult decât un serial TV, este o acţiune menită să încurajeze turismul înspre ceea ce este cel mai incredibil peisaj natural al Europei. Speranţa noastră este ca tot mai mulţi oameni să fie inspiraţi pentru a vizita România şi ca românii înşişi să creadă în incredibila frumuseţe care-i înconjoară, pentru a fi motivaţi să o protejeze pentru eternitate”.

Prinţul Charles începe să îmbunătăţească imaginea României în Regatul Unit

Wild Carpathia este un serial de trei episoade focalizat asupra Munților Carpați, pădurilor virgine şi peisajelor medievale care adăpostesc animale sălbatice de talie mare precum urși, râși și lupi. În urma succesului enorm de care s-a bucurat primul episod, în anul 2011, vizionat de milioane de oameni pe întreg globul, Travel Channel şi Almond Films au decis filmarea a încă două episoade, realizate cu sprijinul autorităţilor române.

Charlie Ottley și Alasdair Grant, prezentatorul și regizorul documentarului Wild Carpathia


În acestea, atenţia a fost asupra prezentării unor regiuni ale României cu specific distinct – Delta Dunării, Muntenia subcarpatică, Transilvania, Maramureş, Bucovina – dar şi a unor activităţi cu tradiţie şi potenţial turistic pentru România – tratamentul balnear, agricultura ecologică, viticultura.

Invitație la film: Wild Carpathia II – From the Mountains To The Sea

Primul şi ultimul episod includ interviuri cu Prinţul de Wales, implicat în campania de protejare a potenţialului natural al Munţilor Carpaţi, tradiţiilor şi culturii ancestrale a românilor.

Scriitorul şi ecologistul Charlie Ottley, prezentatorul documentarului, a declarat la încheierea proiecţiei: „Vreau să mulţumesc românilor şi autorităţilor române pentru că ne-au oferit posibilitatea să descoperim şi să promovăm o ţară uimitoare, cu oameni excepţionali şi care au privilegiul nu doar de a se fi născut într-un asemenea loc, ci şi de a-l proteja pentru generaţiile următoare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Discriminare! Studenții români și bulgari nu mai primesc împrumuturi pentru studii în UK. Măsura nu se aplică altor cetățeni UE

România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Iată echipele care vor merge la tuneul final