in

BREAKING NEWS! UE acordă amânarea Brexit până în februarie anul viitor

Marea Britanie va putea să plece din UE mai devreme dacă acordul de retragere este aprobat, se arată în rezoluția agreată de UE27, potrivit The Independent.

Uniunea Europeană a fost de acord să extindă termenul Brexit până în februarie anul viitor, prin aprobarea unei extinderi a aplicării articolului 50.

Întârzierea a fost solicitată de Boris Johnson, după ce parlamentarii au adoptat o lege care îl obliga să nu respecte termenul de 31 octombrie în cazul în care acordul cu UE nu era ratificat de parlament.

Decizia de acordare a prelungirii a fost luată în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor celor 27 de state membre rămase ale UE, luni dimineață, la Bruxelles.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a descris întârzierea ca pe o „extindere”, afirmând într-o declarație: „UE27 a convenit că va accepta cererea Marii Britanii pentru o extindere a Brexit până la 31 ianuarie 2020. Se preconizează că această decizie va fi oficializată printr-o procedură scrisă. “

Întârzierea înseamnă că Marea Britanie nu va mai ieși din UE fără un acord de Halloween, dacă Parlamentul nu aprobă acordul Brexit la timp, așa cum se întâmplase anterior.

Brexit, la un pas de o nouă amânare. Ce date de ieșire propune UE Marii Britanii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Yorkshire. Medicul român care le spunea pacienților să stea „în poziția George Michael” nu mai are drept de practică în Marea Britanie

Educatoarea care aduce România în sufletele copiilor români din Dublin: „E important să păstrezi și să dai mai departe moștenirea”