in

Sute de zboruri anulate în Europa din cauza furtunilor

Aproximativ 100 de zboruri din şi spre aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, au fost anulate sâmbătă și duminică din cauza furtunii Sabine, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport, scrie Agerpres.

Acesta a precizat că este vorba de 8% din cele aproximativ 1.200 de plecări şi sosiri care au fost programate pentru duminică pe aeroportul din Frankfurt, dar a avertizat că numărul zborurilor anulate va crește din cauza creşterii intensităţii vântului.

Alte aproximativ 120 de zboruri cu plecare sau cu destinaţia aeroportul internaţional Schiphol din Amsterdam, unul din cele mai mari din Europa, au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara care a provocat precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră.

Autorităţile au avertizat populaţia să rămână în casă în contextul în care transportul public şi traficul rutier va fi afectat de inundaţii şi căderi de copaci.

De asemenea, aproximativ şaizeci de zboruri către şi dinspre Bruxelles au fost anulate duminică tot din cauza furtunii Ciara

Aceste anulări, decise de companiile aeriene, au vizat zborurile Lufthansa către şi dinspre Munchen şi Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum şi 38 de zboruri ale Brussels Airlines către şi dinspre Regatul Unit.

În Marea Britanie, zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate iar compania aeriană britanică British Airways a informat că face tot ceea ce este posibil pentru a încerca să minimizeze impactul furtunii Ciara.

Compania Virgin Atlantic a anulat şi ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie. Serviciul meteorologic britanic a emis un cod portocaliu de vânt pentru Anglia şi Ţara Galilor până duminică, la ora locală 21.00 din cauza ploilor puternice şi rafalelor de vânt cu o viteză de peste 130 kilometri pe oră.

Furtuna Ciara a lovit cu putere Regatul Unit. Vânt de peste 130km/h, locuințe avariate, zboruri anulate și trafic feroviar perturbat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Furtuna Ciara a lovit cu putere Regatul Unit. Vânt de peste 130km/h, locuințe avariate, zboruri anulate și trafic feroviar perturbat

Creşte numărul cazurilor de coronavirus în Marea Britanie. Carantină obligatorie pentru cei infectați, ministrul sănătății vorbește de o amenințare „gravă și iminentă”