in

Creşte numărul cazurilor de coronavirus în Marea Britanie. Carantină obligatorie pentru cei infectați, ministrul sănătății vorbește de o amenințare „gravă și iminentă”

Al patrulea caz de pacient infectat cu noul tip de coronavirus a fost confirmat duminică în Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut după ce 200 de britanici și persoane de alte naționalități au fost evacuate duminică din Wuhan.

Guvernul Marii Britanii a anunțat că va plasa în carantină obligatorie pe orice persoană infectată de coronavirus, conform noilor norme aprobate, a anunțat ministrul Sănătății, Matt Hancock, care avertizează că Marea Britanie se confruntă cu o amenințare „gravă și iminentă”, în timp ce virusul a ucis peste 900 de persoane la nivel mondial

Departamentul de Sănătate a declarat că persoanele infectate cu noul virus vor fi ținute în carantină pentru propria lor siguranță și obligate la izolare, dacă acestea reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică.

Noile măsuri „sunt considerate un mijloc eficient de a întârzia sau de a preveni transmiterea ulterioară a virusului”.

Acum sunt patru cazuri confirmate de coronavirus în Marea Britanie.

În total sunt nouă britanici confirmați că au virusul ucigaș – cinci în Franța, unul în Japonia, unul în Spania și doi în Marea Britanie. Alte două persoane din Marea Britanie, doi chinezi veniți în vacanță în Yorkshire sunt bolnavi.

Peste 900 de persoane au murit și 37.000 s-au infectat de la începutul epidemiei izbuncite în orașul chinez Wuhan, capitala provinciei Hubei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Sute de zboruri anulate în Europa din cauza furtunilor

Bărbat ucis în Anglia de un copac smuls de furtuna Ciara și căzut pe mașina lui