in

Întoarcerea diasporei cu coronavirus. Fiul, asimptomatic, s-a întors din Marea Britanie. Mama sa a luat virusul și a murit

O sătmăreancă de 61 de ani, internată la spitalul din Oradea este decesul cu numărul 80 anunțat de autoritățile române de la începutul epidemiei de coronavirus la noi în țară. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia s-a întâlnit cu fiul său, întors din Marea Britanie, care este asimptomatic.

Femeia suferea de insuficiență renală cronică și făcea și chimioterapie.

“Femeie,  61 ani, jud Satu Mare. Internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Recoltat și confirmat în data de 27.03.2020, decedată în 31.03.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronică cu dializa de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie. Contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Pacienta a decedat la Spitalul de Boli Contagioase Satu Mare.

Avocata Ingrid Mocan, într-o postare pe Facebook, a spus că pacienta cu numărul 80 este o mamă ucisă de fiul ei, ”diasporez”:

„Pacienta cu numărul 80, femeie de 61 de ani, este o mamă ucisă de fiul ei, ”diasporez”, care s-a întors din Marea Britanie, era asimptomatic și nu a avut nici cel mai mic gând să își protejeze mama.

Cum va trăi restul vieții cu gândul că și-a ucis mama ACUM? Și că ea era în viață dacă nu se întorcea sau dacă o proteja? Da, știu teoria nazistă, era bolnavă, oricum murea. Băi tâmpiților, oricum murim toți la un moment dat. Haideți să ne sinucidem toți deodată dacă nu mai avem niciun respect pentru viață! ”

Potrivit autorităților, a fost cel de-al 80-lea deces înregistrat la noi în țară. Miercuri la prânz, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că bilanţul deceselor în România a ajuns la 85 de persoane.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brixton, copil de 13 ani, a murit la scurt timp după ce a fost infectat: ”Nu avea nicio altă afecțiune”

Marea Britanie și-a propus să dubleze numărul testelor, se vor face 25.000 pe zi