in

Nivelul de trai din Marea Britanie, la cea mai scăzută cotă, de la criza petrolului din 1970

Familiile din Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare scădere a veniturilor, de la criza petrolului din anii 1970, în timp ce guvernul de la Londra se pregătește să retragă sprijinul acordat populației pentru ieși din criza coronavirusului, scrie Bloomberg.

Potrivit unei evaluări a Resolution Foundation, va fi o perioadă grea pentru locuitorii Marii Britanii, după ce 12 milioane de lucrători nu vor mai beneficia de ajutor de la stat.

Într-un raport publicat marți, 21 iulie, asociația arată că salariile reale au scăzut cu 4,5%, de la începerea crizei, în ciuda programelor de susținere a salariilor. Este cea mai gravă scădere din 1975, când embargoul petrolului arab a aruncat în aer inflația.

Începe criza locurilor de muncă în Anglia: 484 de aplicații, pentru două slujbe într-un pub

Amploarea șocului poate provoca incertitudini cu privire la cât de repede se poate recupera economia din cea mai profundă recesiune din ultimii 300 de ani din Marea Britanie.

De altfel, Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetarp consideră că șomajul ar putea atinge 12% până la sfârșitul anului, dacă doar unul din șapte lucrători devine șomer și la peste 13%, la începutul anului 2021, într-un scenariu mai pesimist.

Tinerii și gospodăriile cu venituri mai mici, care au fost lovite puternic de criza financiară, sunt acum cele mai expuse riscului unui al doilea val de șomaj.

Șocul ar putea fi și mai mare, întrucât un lucrător care câștigă 20.000 de lire sterline pe an se poate aștepta să obțină mai puțin de 30% din salariu dacă va rămâne șomer.

Merkel: „Pandemia a scos la iveală vulnerabilitatea UE. Nicio ţară nu poate depăşi singură criza”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra, orașul crimelor: 11 oameni uciși prin înjunghiere doar în ultimele două săptămâni

Bebeluș găsit mort în Wembley. Mama, arestată sub suspiciunea de crimă