Menu
in

Aproape 100.000 de șoferi riscă să-și piardă permisul, dacă mai comit o singură infracțiune auto

Știri Marea Britanie – Aproape 100.000 de șoferi riscă să-și piardă permisul dacă sunt găsiți vinovați de încă o infracțiune auto. Organizația IAM RoadSmart a constatat că 92.000 de șoferi din Marea Britanie aveau 9, 10 sau 11 puncte de penalizare pe permis. Acești șoferi riscă să nu mai poată conduce dacă pierd alte trei puncte – ceea ce i-ar împinge peste sau peste pragul de interdicție de 12 puncte.
>>> Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Aproape 100.000 de șoferi riscă să-și piardă permisul

Obiceiurile zilnice de condus, ignoranța sau erorile de judecată precum viteza, depășirea pe o linie dublă albă, parcarea într-un loc periculos, neoprirea la trecerea școlii, transportul prea multor pasageri sau supraîncărcarea vehiculului ar putea însemna trei puncte de penalizare.

De asemenea, mulți șoferi ar putea să nu fie conștienți de faptul că lipsa întreținerii de bază a vehiculului ar putea, de asemenea, să le aducă puncte de penalizare.
Acestea includ lucruri precum anvelopele defecte, becuri de faruri sau de frână arse, capacele luminilor crăpate, ștergătoarele de parbriz murdare sau componentele suspensiei uzate.

În prezent, în Marea Britanie există 80.484 de șoferi cu 9 puncte pe permis, 7.804 cu 10 puncte și 4.313 cu 11 puncte. Potrivit organizației caritabile de conducere, există și aproape 8.800 de șoferi care conduc încă cu 12 puncte sau mai mult pe permisul de conducere.

Unii șoferi care au 12 puncte sau mai mult, ar putea să-și păstreze permisul în condiții excepționale, cum ar fi pierderea locului de muncă.
>>> Șoferii sunt avertizați că o fisură în parbriz ar putea costa 2.500 de lire sterline și puncte de penalizare

„Numărul penalizaților este alarmant”

Neil Greig, Director de Politică și Cercetare IAM RoadSmart, a declarat, citat de gbnews: „Numărul șoferilor care conduc încă pe drumurile din Marea Britanie cu peste 12 puncte, sau chiar sub pragul de interdicție, este alarmant.

Ar fi, de asemenea, o ocazie oportună de a educa șoferii cu privire la unele reguli auto , astfel încât șoferii să-și poată schimba obiceiurile de conducere și să efectueze controale de bază regulate ale vehiculului lor pentru a ajuta drumurile să fie mai sigure pentru toți utilizatorii.”

Datele au dezvăluit, de asemenea, zonele de cod poștal cu cel mai mare număr de șoferi cu puncte de penalizare. Acestea includ Birmingham cu 74.397, Sheffield cu 56.876 și Nottingham cu 56.245.
>>> Aproape un milion de șoferi din Marea Britanie riscă să fie amendați cu 1.000 lire sterline pentru că nu au făcut un lucru simplu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Exit mobile version