in

Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Interzisă conducerea cu navigator satelitar

Interzisă conducerea cu navigator satelitar. O nouă regulă a Codului Rutier pe care mulți șoferi nu o cunosc. Modificarea se aplică utilizării telefonului sau oricărui dispozitiv portabil pentru a accesa hărți sau navigație prin satelit.

>>> Puteți conduce dimineața după ce ați băut seara? Și cât timp rămâne alcoolul în organism?

Interzisă conducerea cu navigator satelitar

Legea care a intrat în vigoare exact în urmă cu un an vă poate duce la o amendă de 1.000 de lire sterline pentru utilizarea navigatorului prin satelit în timpul conducerii.
Anterior, o lacună legală însemna că, deși oamenilor le era deja interzis să-și folosească telefoanele atunci când conduc sau merg cu o motocicletă, își puteau încă folosi telefonul pentru navigația prin satelit.

Dar pe 25 martie 2022 legea a fost actualizată și lacuna s-a închis. Mulți nu realizează că schimbarea se aplică utilizării telefonului pentru a accesa hărți sau navigare prin satelit, scrie Mirror.
>>> Citește și: Hărți incredibile: în aceste cartiere din Londra româna este a doua cea mai vorbită limbă, după engleză

„Este ilegal să folosiți telefonul în timp ce conduceți”

Interzisă conducerea cu navigatorul satelitar – Guvernul spune: „Este ilegal să țineți și să folosiți un telefon, un navigator prin satelit, o tabletă sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, în timp ce conduceți sau ghidați o motocicletă.
Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați un dispozitiv în mână din niciun motiv, fie online, fie offline. De exemplu, nu trebuie să trimiteți mesaje text, să efectuați apeluri, să faceți fotografii sau videoclipuri sau să navigați pe web.”
>>> Citește și: Discriminare la închirierea unei case în Londra: Proprietarii cer fotografii și CV-uri de la solicitanți

Poziționarea legală a echipamentului de navigație

Codul rutier are mai multe reguli privind obstrucționarea parbrizelor și utilizarea telefoanelor mobile care afectează orice șofer care se bazează pe o anumită formă de software de hărți pentru a urmări drumurile din Marea Britanie.
Nu există reguli specifice de conducere care să spună unde puteți și nu vă puteți pune navigatorul prin satelit sau smartphone-ul în mașină.
Cu toate acestea, plasarea unui navigator prin satelit la linia ochilor în timp ce conduceți sau oriunde altundeva vă poate împiedica vederea asupra drumului din față, ar putea fi văzută ca o infracțiune de conducere de către poliție.

Codul Rutier prevede că parbrizele și geamurile trebuie menținute curate și fără obstacole pentru vedere.
>>> Citește și: Marea Britanie, șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări pe viață

Infracțiune rutieră

Interzisă conducerea cu navigator satelitar – Dacă sunteți prins de poliție în timp ce țineți un telefon mobil, indiferent dacă îl utilizați pentru a efectua un apel sau pentru a folosi o aplicație de navigație prin satelit, este posibil să fiți urmărit penal pentru că ați folosit un telefon mobil portabil în timp ce conduceți.
Aceasta presupune o penalizare de 200 lire sterline și 6 puncte de penalizare.
Singura excepție de la această regulă este dacă sunați la 999 sau 112 în caz de urgență și nu vă puteți opri.
Dacă infracțiunea este considerată suficient de gravă, ați putea fi dus în instanță, unde vi se poate interzice în totalitate să conduceți și să fiți amendați cu maximum 1.000 de lire sterline.

Aceeași lege se aplică și pentru ținerea unui navigator prin satelit în timp ce conduceți un vehicul și se aplică chiar dacă sunteți oprit la semafoare, stați la coadă în trafic sau supravegheați un șofer care învață.

De asemenea, ați putea fi expus riscului de urmărire penală pentru conducere neglijentă dacă se constată că conducerea dumneavoastră este afectată ca urmare a utilizării unui dispozitiv de navigare prin satelit, indiferent dacă este sau nu în mână.

Aceasta se pedepsește cu o amendă maximă nelimitată și de la trei până la nouă puncte de penalizare.
>>> Citește și: Anglia: Un șofer primește compensații de mii de lire sterline după ce șeful i-a cerut să vorbească în engleză

Interzisă conducerea cu navigator satelitar – Efectuarea unui apel

Ținerea telefonului atunci când suni pe cineva nu este permisă și reprezintă un pericol pe drumuri, dar apelurile pot fi efectuate atunci când sunteți pe drum doar dacă se utilizează un set cu căști hands free.
Nu ar trebui să țineți telefonul pentru a răspunde la apel, chiar dacă acest lucru înseamnă că îl puteți avea în poală pe difuzor.
Utilizați o conexiune Bluetooth la mașină pentru a accepta un apel sau pentru a vă conecta telefonul la tabloul de bord.
>>> Citește și: Tragedie în Anglia, român de 29 de ani ucis de o mașină condusă de un șofer beat

Puteți atinge navigația prin satelit în timp ce conduceți?

Interzisă conducerea cu navigator satelitar – În timp ce legea este clară cu privire la interzicerea utilizării unui dispozitiv portabil în timpul conducerii, programarea unui navigator prin satelit sau a unei aplicații pentru smartphone care este montat pe parbriz sau pe tabloul de bord este mai puțin bine definită.
Merită amintit, totuși, că regula 149 din Codul Rutier prevede că un șofer trebuie să exercite controlul corespunzător asupra vehiculului său în orice moment.
Utilizarea echipamentului hands-free este, de asemenea, considerată că vă distrage atenția de la drum, ceea ce vă poate face pasibil de acuzația de conducere neglijentă.
Pentru a rămâne în siguranță, vă recomandăm să vă opriți întotdeauna într-un loc sigur înainte de a încerca să programați sau să manipulați în alt mod smartphone-ul sau dispozitivul de navigație prin satelit.
>>> Citește și: Acuzații grave legate de preschimbarea carnetelor de conducere românești în Marea Britanie: «30% sunt luate cu șpagă»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 90 In medie: 2.4]

Calculator Tax Return. Vezi ce taxe poți recupera

Calculator Tax Return 2022/2023. Vezi ce taxe poți recupera

băiat acuzat uciderea femei

Sheffield, un băiat de doar 12 ani a fost acuzat de uciderea unei femei, a dat cu mașina peste ea