40.000 de morți de COVID preconizați pentru această vară. Boris Johnson: „Este momentul să călcăm frâna”

Oamenii de știință avertizează că 40.000 de persoane ar putea fi victimele unui nou val de COVID-19, în această vară, în timp ce Boris Johnson an confirmat o întârziere de patru săptămâni a datei de ridicarea a restricțiilor

În același timp, varianta Delta a coronavirusului se răspândește rapid în Marea Britanie, chiar și după decizia lui Boris Johnson de a amâna ridicarea restricțiilor de blocare cu patru săptămâni până la 19 iulie, au avertizat oamenii de știință.

Într-o lucrare trimisă grupului consultativ științific guvernamental pentru situații de urgență (SAGE), se arată că un val de vară de infectări, spitalizări și decese este „probabil”, indiferent dacă restricțiile sunt ridicate sau nu, din cauza naturii extrem de virulente a variantei delta, dar rata deceselor ar putea fi redusă de la 700 la 500 pe zi, prin întârzierea pasului patru din foaia de parcurs a guvernului.

Premierul a declarat ieri, 14 iunie, că este „încrezător” că așa-numita Zi a Libertății – când se vor ridica majoritatea regulilor de distanțare socială rămase și mulțimile vor reveni la meciurile sportive și la evenimentele artistice – nu va trebui să fie amânată din nou după 19 iulie și că nu va fi necesar să se reia niciuna din restricțiile asupra magazinelor și unităților din turism care au fost eliminate în ultimele luni.

Boris a făcut anunțul oficial. Restricțiile continuă până în iulie. Ce se întâmplă cu nunțile

Țările europene care au interzis călătoriile în Asia de Sud mai devreme decât Marea Britanie au suferit mai puțin din cauza variantei Delta, despre care se crede că este cu 40-80% mai transmisibilă decât tulpina originală Covid-19 și acum reprezintă aproximativ nouă din zece cazuri din Regatul Unit.

Autoritățile consideră că, intensificând vaccinările, aproximativ două treimi dintre adulți vor primi o a doua doză până la 19 iulie, reducând semnificativ riscul de spitalizare și mii de decese.

Boris Johnson a spus că nu va exista sprijin financiar suplimentar pentru întreprinderile afectate de închiderea prelungită, în ciuda avertismentelor că întârzierea va duce la pierderi de până la 3 miliarde de lire sterline în sectorul ospitalității și a vieții de noapte.

Marea Britanie înregistrează acum aproximativ 8.000 de cazuri Covid pe zi, cel mai înalt nivel din februarie. Numărul crește cu 70% la nivel național săptămânal și se dublează săptămânal în zonele cu niveluri mai ridicate de infecție, concentrate în nord-vestul Angliei, scrie The Independent.

Se așteaptă ca mai mult de jumătate din spitalizări și decese să apară la persoanele nevaccinate, decesele concentrându-se la grupul de vârstă peste 75 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Patronii unei spălătorii auto din Anglia, găsiți vinovați pentru exploatarea unor români. Au fost arestați

Tragedie la Durdle Door. O femeie a murit după ce a căzut de pe stâncă