Londra: Un nou lockdown în octombrie. Marea Britanie va intra într-un „vârf de infectări și spitalizări”

Guvernul ar fi elaborat planuri pentru un nou lockdown pe parcursul primului semestru școlar, potrivit unui raport al The Independent, citat de My London.

Astfel, se preconizează că un nou lockdown de două săptămâni ar putea avea loc în octombrie, dacă numărul spitalizărilor din cauza COVID continuă să crească.

Un membru al SAGE a declarat că Marea Britanie urmează să intre într-un „vârf extins” de infecții și spitalizări, îngrijorarea majoră fiind că serviciile de sănătate ar putea fi copleșite de numărul pacienților infectați cu COVID.

O închidere completă la jumătate lunii octombrie, prelungită în noiembrie, ar fi o ultimă soluție, iar consilierii ar putea sugera alte restricții ca alternativă.

„Aceasta este în esență pauza de precauție pe care SAGE a sugerat-o anul trecut”, a declarat sursa.

Aproximativ 43,4 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze, a transmis Guvernul, dar spitalizările au rămas în mod constant la peste 900, în ultimele zile, relatează MirrorOnline.

Ministrul vaccinurilor, Nadhim Zahawi, a declarat că, dacă medicii șefi aprobă, guvernul este pregătit să înceapă să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Anglia ar putea intra din nou în lockdown în august, spitalizările au crescut cu aproape 40%

De asemenea, cazurile de gripă din iarnă ar putea agrava presiunea asupra NHS, a spus el, estimând că vaccinurile antigripale pot fi distribuite în același timp cu cele anti-coronavirus.

În timp ce sursa SAGE a acceptat faptul că numărul deceselor este mai mic decât în ​​urmă cu 12 luni, restricțiile impuse mai devreme ar putea fi vitale, având în vedere că numărul de spitalizări a fost săptămâna trecută la cel mai înalt nivel din martie.

Un nou lockdown în octombrie

Se înțelege că planul de urgență al Guvernului pentru un lockdown ar putea duce la o prelungire a vacanței semestriale, de la o săptămână pentru majoritatea școlilor, la două săptămâni, de la sfârșitul lunii octombrie, până la începutul lunii noiembrie.

Cu toate acestea Guvernul a negat rapoartele, un purtător de cuvânt spunând: „Nu este adevărat că Guvernul planifică un lockdown în octombrie. După cum a fost stabilit în iulie, Guvernul păstrează planurile de urgență ca parte a planificării responsabile pentru o serie de scenarii, dar astfel de măsuri ar fi reintroduse doar în ultimă instanță pentru a preveni presiunea asupra NHS.”

Se mai discută și despre faptul că Boris Johnson este pregătit să reintroducă obligativitatea purtării măștilor și distanțarea socială în spațiile publice și în mijloacele de transport. Există, de asemenea, posibilitatea ca restricțiile de călătorie să revină.

Cel de-al doilea blocaj din Anglia, la 31 octombrie anul trecut, a venit când existau 16.479 de infecții cu COVID și 1.461 de spitalizări. Ultimele cifre arată că infecțiile sunt aproape duble, ajungând la 42.192, în timp ce la 31 august erau 988 spitalizări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 2.5]

fotbalist mort pe teren

Tragedie în sport: Un fotbalist britanic în vârstă de doar 17 ani a murit pe teren

A încercat să iasă din România cu aproape jumătate de milion de lire sterline. Unde ascunsese banii

A încercat să iasă din România cu aproape jumătate de milion de lire sterline. Unde ascunsese banii