Libertatea din Anglia ar putea lua sfârșit în 2 săptămâni dacă numărul spitalizărilor nu scade. Cazurile de COVID rămân la un nivel foarte mare

Libertatea din Anglia ar putea lua sfârșit în 2 săptămâni dacă numărul spitalizărilor nu scade, spun consilierii medicali ai Guvernului britanic.

Marea Britanie a înregistrat alte 44.104 cazuri de COVID, cu 4% mai multe, iar decesele au crescut semnificativ, cu 73 de morți înregistrate în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă o creștere cu aproape 50% într-o săptămână.

Unii experți consideră că de vină este mulțimea de oameni care a participat la finala Euro 2020 de pe Wembley la începutul acestei luni și care a alimentat epidemia. În aceste condiții se așteaptă ca numărul cazurilor să înceapă să scadă până în acest weekend.

Cifrele spitalizărilor sunt mai mari decât prevedeau consilierii științifici ai Guvernului. Alți 752 de pacienți infectați au fost internați în Anglia pe 19 iulie. Aceasta înseamnă o creștere cu 23% față de săptămâna precedentă.

Situația se înrăutățește. Marea Britanie, aproape 100 de morți de COVID pe zi. Cazurile au crescut cu peste 40%

Creșterea a crescut temerile că Anglia ar putea fi forțată să fie din nou în lockdown în câteva săptămâni. Consilierii medicali l-au informat pe Boris Johnson că ar trebui să fie pregătit să repună unele restricții – cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială și munca la domiciliu – în prima săptămână a lunii august, dacă spitalizările nu încetinesc.

Acest lucru ar pune capăt noilor libertăți, la doar trei săptămâni după „Ziua Libertății”, de pe 19 iulie.

SAGE estimase că internările zilnice cu COVID vor ajunge la un nivel între 1.000 și 2.000, la vârful unui al treilea val, la sfârșitul lunii august, în timp ce decesele zilnice ar fi atins un nivel cuprins între 100 și 200 de persoane.

Însă, se pare că ar putea exista 1.500 de pacienți internați în fiecare zi, până la sfârșitul primei săptămâni din august și 3.000 până la sfârșitul lunii, ceea ce ar coincide cu vârful din primul val, de primăvara trecută, când NHS era aproape de punctul să intre în colaps, scrie MailOnline.


Libertatea din Anglia ar putea lua sfârșit în 2 săptămâni dacă numărul spitalizărilor nu scade. Cazurile de COVID rămân la un nivel foarte mare…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Medic român în Londra, beat mort la volan. Prins de polițiști după ce a trecut pe roșu la semafor

VIDEO – Momente penibile cu actorul Jean Claude Van Damme în România. Înconjurat de maneliști care îl filmează cu telefoanele mobile