Menu
in

ALERTĂ în Marea Britanie. Carne de pui contaminată cu salmonela în supermarketuri

Lanțul de supermarketuri Tesco a scos azi de la vânzare sandvișuri cu pui, salate, wrap și alte preparate din cauza unei alerte de infectare cu salmonela a cărnii de pui.

Tesco a lansat, de asemenea, o listă de produse din carne de pasăre gătită despre care ar putea fi afectate de focarul de salmonela de la fabrica de procesare a alimentelor Cranswick din Hull.

Lista de Tesco include felii de piept de pui, bucăți de piept la grătar și pui feliat la grătar.

Măsura vine după ce alte magazine și supermarketuri, inclusiv Pret, Sainsbury’s, Aldi, Leon, M&S și Waitrose, au încetat să vândă unele sau toate produsele din carne de pasăre gătită din cauza problemelor de la fabrica amintită.

Cranswick, care produce 160 de tone de pui gătit pe zi pentru sandvișuri și mese, a anunțat că salmonela a fost detectată în timpul unei „inspecții interne de rutină”.

Doi români din Nottingham au deschis „Brexit Burger”: „Nu cred că am supărat pe nimeni”

Produsele contaminate să aibă termene de valabilitate până la datele de 11, 12 și 13 mai, iar tone de alimente au fost acum confiscate și depozitate, scrie Daily Mail.

Agenția pentru Standarde Alimentare a sfătuit persoanele cu produse de pui în frigider să nu le consume.

Încă nu este clar dacă cineva s-a îmbolnăvit până acum de salmonela, care provoacă diaree, febră și crampe stomacale și, în cazuri severe, poate duce la internare. Aproximativ 50 de oameni mor în fiecare an în Marea Britanie din cauza acestei bacterii.

În mai multe supermarketuri și magazine alimentare din Marea Britanie, rafturile pline de obicei cu salate de pui și sandvișuri erau goale sau închise.

Un magazin Pret din Kensington a eliminat toate etichetele pentru produsele sale din carne de pasăre, personalul spunând că „dispăruseră toate”.

Ieri s-a constatat că un client al lui Sainsbury a încercat să cumpere pui gătit, dar acesta i-a fost smuls din mâini de casieră.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]
Exit mobile version