in

ALERTĂ! Primul caz de coronavirus mortal, confirmat în Londra


Londra are primul caz confirmat de coronavirus după ce o cetățeană chineză a fost diagnosticată în această după-amiază, 12 februarie.

Primul caz de coronavirus din capitală nu a fost confirmat încă de Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia (PHE).

Directorul medical, profesorul Chris Whitty, a declarat: „Un alt pacient din Anglia a fost depistat pozitiv pentru coronavirus (COVID-19), aducând numărul total de cazuri din Marea Britanie la nouă.”

„Acest virus a fost transmis în China, iar pacientul a fost acum transferat la un centru de specialitate NHS la Guy’s and St Thomas”, din Londra.

„Folosim măsuri de control al infecțiilor pentru a preveni răspândirea în continuare a bolii”, a mai spus Whitty.

Ultimul diagnostic este cel de-al nouălea în Marea Britanie, după multe dintre cazurile confirmate recent în Brighton, East Sussex.

Astăzi s-a confirmat, de asemenea, că rezidenții britanici care au fost cazați într-o unitate medicală de la Wirral, de când s-au reîntors din China sunt sănătoși și pot pleca.

Creşte numărul cazurilor de coronavirus în Marea Britanie. Carantină obligatorie pentru cei infectați, ministrul sănătății vorbește de o amenințare „gravă și iminentă”
UE amenință Marea Britanie: “Să nu-și facă vreo iluzie”

Marea Britanie l-a extrădat pe Interlopul Ghenosu