in

Belgia ar putea ridica restricțiile pentru muncitorii româniBelgia ar putea să permită accesul liber al muncitorilor români și bulgari pe piața muncii de la 1 ianuarie 2012, dupa ce Flandra, ultima regiune care susținea restricțiile, e pe punctul să-și schimbe opinia.

Reprezentanții socialiștilor și democraților de la Bruxelles au purtat timp de doi ani negocieri cu ministrul flamand Philippe Muyters, care se opunea măsurii de ridicare a restricțiilor pentru muncitorii români și bulgari. Potrivit portalului de informații Euractiv, citat de Newsin, se pare că într-un final oficialii belgieni au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește accesul liber pe piața muncii al cetățenilor din România și Bulgaria.

Un purtator de cuvânt al lui Muysters a declarat pentru Euractiv că o decizie finală va fi luată în urmatoarele trei zile, iar așteptările sunt ca aceasta să fie pozitivă. Potrivit Euractiv, care citează surse UE, Belgia ar avea de câștigat financiar în urma ridicării restricțiilor pentru români și bulgari, pentru că ar putea monitoriza mai eficient acordarea de ajutoare sociale.

“De-a lungul anilor, românii au dezvoltat ‘șmecherii’ pentru a se califica legal pentru ajutoare de stat belgiene. Printre acestea se numără intrarea în faliment a unei companii nou înființate sau angajarea și concedierea imediată a rudelor la o firma nou înființată în Belgia”, scrie portalul, citat de Newsin.

Belgia se numără printre cele 11 state membre UE care restricționează accesul muncitorilor români și bulgari pe piața muncii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Legea votului prin corespondenţă, din nou pe masa Guvernului

Replica Ziarului Românesc Weekly și ForeignersinUK la acuzațiile adresate românilor în ceea ce privește furtul de fier vechi