in

Avertisment urgent pentru milioane de deținători de carduri de credit din Marea Britanie

Creșteri semnificative ale ratei dobânzii – Deținătorii de carduri de credit din Marea Britanie se confruntă cu creșteri drastice ale ratelor dobânzilor, determinând experții să le recomande să-și verifice imediat conturile. Datele recente arată că unele bănci au crescut ratele dobânzilor cardurilor de credit cu peste 11 puncte procentuale în ultimul deceniu, aducând sarcini suplimentare consumatorilor.

Creșteri semnificative ale ratei dobânzii

Santander și Barclays sunt două exemple de instituții mari care au decis să mărească dobânda anuală efectivă (DAE) la cardurile de credit pentru mii de clienți. Santander a anunțat că dobânzile la multe carduri vor crește cu cinci puncte procentuale, cu un plafon maxim de 23,9% pentru clienții care au în prezent rate mai mici. La rândul său, Barclays își crește DAE cu până la 9,9 puncte procentuale.

Conform cercetărilor efectuate de TotallyMoney și Moneycomms pentru The Sun, DAE (în limba engleză APR – Annual Percentage Rate) pentru carduri de credit au crescut semnificativ în ultimul deceniu.

Rata medie a dobânzii, care a fost de 17,9% în aprilie 2014, a crescut la o medie de 24,8% până în aprilie 2024. John Lewis și Sainsbury’s Bank sunt exemple de companii care și-au crescut semnificativ ratele DAE, cu 11 și, respectiv, 10 puncte procentuale.

Citiți și: Banca Angliei anunță o creștere senzațională a ratei dobânzii la 5,25%, alarmă pentru cei cu credite variabile

Consecințe pentru consumatori

Creșteri semnificative ale ratei dobânzii – Creșterea ratei dobânzii înseamnă că deținătorii de carduri de credit ar putea ajunge să plătească costuri mai mari pentru a-și acoperi datoria. Dacă cineva are datorii cu cardul de credit și plătește doar ratele lunare minime, costuri suplimentare se pot adăuga rapid.

Experții recomandă să căutați carduri de credit cu oferte de transfer de sold fără dobândă, care vă permit să vă transferați datoria pe un card nou fără a plăti dobândă pentru o perioadă de timp stabilită.

Lloyds Bank și Barclaycard sunt doar câteva dintre băncile care oferă în prezent astfel de promoții, cu perioade fără dobândă de până la 28 de luni și comisioane de transfer relativ mici.

Creșteri semnificative ale ratei dobânzii – Alastair Douglas, CEO al TotallyMoney, a comentat situația, spunând că băncile au crescut costul împrumuturilor pentru clienții lor, chiar înainte de recentele creșteri ale ratei dobânzii ale Băncii Angliei.

„Văzând rata dobânzii crescând atunci când ratele Băncii Angliei nu s-au schimbat de aproape un an, poate părea insultător”, a spus el.

Creșterile ratei dobânzii ale cardurilor de credit reprezintă un memento important pentru toți deținătorii de carduri să își revizuiască în mod regulat condițiile de credit și să caute oferte mai bune. Odată cu creșterea costurilor finanțării prin datorii, gestionarea creditului devine un element cheie al finanțelor personale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]

Tot ce trebuie să știți despre alegerile din Uniunea Europeană

case uk

Prețurile caselor din Marea Britanie scad în mod neașteptat pentru a doua lună consecutiv