Boris Johnson anunță planurile guvernului după 2 decembrie. Ce măsuri vor fi luate după LOCKDOWN

Premierul britanic, Boris Johnson, va dezvălui azi, 23 noiembrie, planurile guvernului pentru perioada de după 2 decembrie, ziua ridicării celui de-al doilea lockdown național.

Astfel, scrie Daily Mail care citează surse guvernamentale, Johnson va da publicității un nou sistem de lockdown pe niveluri, mai dur pentru, dar cu o amânare pentru cumpărăturile și sălile de sport pentru Crăciun.

Într-o declarație din Camera Comunelor pe care o va face în această după-amiază, prim-ministrul urmează să confirme că al doilea blocaj național se va încheia în Anglia pe 2 decembrie, cu o revenire la abordarea regională care era în vigoare înainte de 5 noiembrie.

Însă regulile vor fi semnificativ mai dure în privința aspectelor cheie, iar industria ospitalității se va confrunta în continuare cu restricții „catastrofale”, în timp ce comerțului cu amănuntul va fi permis să continue pentru susținerea economiei.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Matt Hancock, a insistat că va fi o abordare mai „calibrată”, care va „salva vieți”, spunând că, împreună cu știrile încurajatoare despre vaccinul Oxford, arată că există acum o „cale” de a ieși din criză.

Anglia: Supermarketurile și școlile, locurile unde te infectezi cel mai frecvent

Zonele care vor intra în diferite niveluri ale restricțiilor vor fi anunțate joi, 26 noiembrie.

Surse guvernamentale au declarat că de pe 2 decembrie, magazinele neesențiale vor putea fi redeschise în toată țara, în speranța că se va putea salva o parte din comerțul de Crăciun.

De asemenea, sălile de sport se vor redeschide.

Însă, conform planului cabinetului Johnson, cea mai mare parte a țării va fi plasată în primele două faze ale restricțiilor, iar sectorul ospitalității va rămâne supus unor restricții grele.

„Majoritatea populației” va fi la nivelurile doi și trei, în care nu li se va permite vizitele între gospodării, posibil până în primăvară.

Localurile ar putea avea voie să vândă mâncare, în timp ce, în nivelul doi, vânzarea alcoolului va fi permisă doar alături de „mese substanțiale”.

Ministrul Sănătății a anunțat, de asemenea, că numărul cazurilor începe să scadă.

„Este foarte clar că menținerea virusului sub control și reducerea ratei de infectare sub 1 salvează vieți, deoarece putem vedea că, dacă virusul scapă de sub control, numărul spitalizărilor crește, din păcate, numărul persoanelor care mor, crește”, a spus Hancock pentru Times Radio.

La rândul său, ministrul de Finanțe Rishi Sunak a recunoscut că acest Crăciun „nu va fi unul normal”, dar a spus că miniștrii vor să le ofere familiilor un răgaz fără a risca un al treilea val al virusului.

Propunerile de până acum relevă faptul că în toată Marea Britanie s-ar putea permite ca până la trei gospodării să se adune de Crăciun, cu condiția să nu se întâlnească cu nimeni altcineva în această perioadă.

Relaxarea ar dura cinci zile, începând din ajunul Crăciunului și continuând până pe 28 decembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Violențe și arestări la un protest anti-lockdown. S-a strigat „Libertate!”

Manelista „Prințesa de Aur”, acuzată că și-a răpit copilul și l-a dus în Anglia