in

Boris și Carrie Johnson, împreună cu Rishi Sunak, amendați de poliție pentru petrecerile din lockdown

Boris Johnson și Rishi Sunak, amendați de poliție pentru petrecerile din lockdown

Premierul britanic Boris Johnson, soța sa Carrie și ministrul de Finanțe Rishi Sunak au fost anunțați că vor fi amendați pentru petrecerile din lockdown, din Anglia.

Avizele de penalizare ​​pentru prim-ministru și ministrul de Finanțe sunt rezultatul unei investigații a Poliției Metropolitane asupra petrecerilor din Downing Street și Whitehall, în 2020 și 2021, arată Sky News.

Laburiștii au cerut imediat demisia ambilor politicieni conservatori, în timp ce liderul liberal-democrat Sir Ed Davey a cerut rechemarea parlamentului pentru un vot de încredere în Guvernul Johnson.

Anterior, Poliția Metropolitană a dezvăluit că are peste 50 de cazuri pentru amenzi penale ca urmare a anchetei, denumită Operațiunea Hillman.

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra a declarat: „Prim-ministrul și cancelarul au primit astăzi o notificare că poliția Metropolitană intenționează să le emită notificări de penalizare”.

Liderul laburist Sir Keir Starmer a declarat: „Boris Johnson și Rishi Sunak au încălcat legea și au mințit în mod repetat publicul britanic. Ambii trebuie să demisioneze.”

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția anchetează petrecerile de la Guvern din lockdown

„Conservatorii sunt total incapabili să guverneze. Marea Britanie merită mai bine”, a continuat Sir Keir.

În ianuarie, Poliția Metropolitană a lansat o investigație asupra a 12 evenimente în care restricțiile au fost încălcate.

Boris Johnson a încălcat regulile din lockdown

Poliția a emis primele 20 de amenzi pe 1 aprilie persoanelor care au participat la petrecerea de pe 18 iunie 2020, din clădirea Guvernului de la numărul 70 Whitehall.

Unele dintre aceste amenzi au fost acordate și persoanelor care au participat la două petreceri din 16 aprilie 2021, cu o zi înainte de înmormântarea Prințului Philip.

Avizele nu echivalează cu o condamnare penală, dar pot avea ca rezultat o chemare în judecată și o urmărire penală dacă nu sunt plătite.

Mai mulți parlamentari conservatori au cerut lui Boris Johnson să demisioneze din cauza petrecerilor, dar unii și-au schimbat poziția când a început războiul din Ucraina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

echipament militar

Rusia își îndreaptă armele către Uniunea Europeană. Putin mută echipament militar și rachete la granița cu Finlanda

Cât a ajuns să coste chiria pentru o bucătărie cu un pat în Londra. Te crucești!

Cât a ajuns să coste chiria pentru o bucătărie cu un pat în Londra. Te crucești!