in

Casa Olimpică a României, lângă Hyde Park

Guvernul României a alocat un milion de lei pentru închirierea unui imobil în capitala britanică în care să funcţioneze Casa României pe perioada Jocurilor Olimpice. Casa României s-a deschis oficial în 27 iulie, în prezenţa primului ministru Victor Ponta.Este vorba de un hotel mic, cu 10 camere de lux, situat în centrul Londrei, numit 30 Pavilion Road, plasat chiar în spatele magazinului Harrods şi la doi paşi de Hyde Park.

250.000 de euro reprezintă chiria pe aproximativ trei săptămîni, iar 3000 de euro costă funcţionarea “pentru că, din economie, vom aduce personalul de la Izvorani şi vom lua mîncare de la supermarketuri”, a declarat Octavian Morariu, şeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

O cameră în regim hotelier la “30 Pavilion Road” costă 180 de lire pe noapte. Casa unei ţări pe perioada JO e un fel de ambasadă olimpică. Este un loc unde se organizează întâlniri între comunitatea românească şi oamenii din delegaţie, fie că sunt sportivi sau foste glorii.

Tot acolo vin invitaţii altor comitete olimpice naţionale ca să discute cu cei din COSR. În “30 Pavilion Road” vor avea loc recepţii o dată la cîteva zile, la care participă oameni de afaceri, politicieni sau alte personalităţi. “Suntem o delegaţie olimpică clasată între primele 15-20 din lume. Trebuie să ne respectăm”, a mai spus Morariu.

Delegaţia României la JO este compusă din 103 sportivi şi 58 de oficiali, plus şeful şi adjunctul de misiune. Sportivii români vor participa la 15 discipline olimpice: nataţie, polo, box, canotaj, kaiac-canoe, tir, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, tenis de masă, tenis, haltere, lupte şi atletism. Cea de-a XXX-a ediţie a JO este organizată între 27 iulie şi 12 august.

Este a treia ediţie organizată la Londra, după cele din 1908 şi 1948. Pentru Olimpiadă, guvernul britanic a cheltuit 9,3 miliarde de lire sterline.

La JO din acest an participă 10.500 de sportivi originari din 204 de ţări. 120 de şefi de stat şi de guvern au fost invitaţi la ceremonia de inaugurare, un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doctorand în politică la 25 de ani

Victor Ponta a inaugurat Casa Olimpică a României la Londra