in

Corina Crețu, eurodeputat : „Uniunea Europeană nu este un club al bogaților. Marea Britanie să oprească războiul”

„Dezbaterea aprinsă cu privire la imigrația din Marea Britanie este greșită și trebuie să se oprească”, scrie europarlamentara PSD Corina Crețu în Huffington Post.

Uniunea Europeană a fost creat ca un instrument pentru depășirea diviziunilor și a urii, pentru stimularea creșterii economice și a prosperității pe tot continentul (…) nu a fost creată ca un club pentru țările bogate care să-și contemple avuțiile și să elaboreze modalități suplimentare pentru a își extinde belșugul.”



„Dimpotrivă, unul dintre scopurile sale principale este de a genera uniformitate –  UE există pentru a integra statele mai sărace și pentru a stimula progresul lor, sporind astfel prosperitatea în toată Europa și dând posibilitatea cât mai multor cetățeni europeni de a avea un standard mai bun de trai.”

Corina Crețu mai menționează că, cine citește presa britanică ajunge la concluzia că UE se află în război cu Marea Britanie: „sau, mai corect, Marea Britanie este în război cu UE, luptă pentru a găsi modalități de a apăra cetatea împotriva “valurilor” , “inundațiilor” sau “invaziilor” de imigranți care ar trebui să stea în afara porților țării.”

„Însuși primarul Londrei se plânge că “nu putem face nimic pentru a opri întreaga populație a Transilvaniei… de la a se așeza la Marble Arch”. Premierul David Cameron a spus, de asemnea, că “libera circulație în Europa trebuie să fie mai puțin liberă”.

„Un alt lider – Nigel Farage de la UKIP – se teme de invazia iminentă în Marea Britanie a 29 de milioane de români și bulgari (toată populația din România este de aproximativ 20 de milioane, iar Bulgaria are un pic peste șapte milioane de locuitori). De ce a declarat Anglia război împotriva unui inamic imaginar?”

Dezbatere aprinsă pe tema românilor în PE. Gerard Batten (UKIP): “criminali, dependenţi de droguri, alcoolici, cerşetori şi persoane care caută beneficii”

„Caracterul actual și tonul dezbaterii cu privire la imigrație în Marea Britanie sunt atât periculoase, cât și profund incorecte. Marea Britanie nu este membru al UE numai pentru a avea acces la o bază mai mare de consum sau pentru a recruta clienți pentru companiile de telefonie mobilă, bănci și corporații farmaceutice. Rolul Marii Britanii în UE este mult mai mare și cuprinde încrederea, respectul și respectarea principiilor de bază ale acestei organizații.”

Corina Creţu a mai atras atenţia că imigranţii români sunt în general persoane tinere sau mature care nu au nevoie să solicite ajutoare sociale, “persoane dinamice, bine pregătite (…), gata să înveţe rapid şi să facă faţă provocărilor”.

La nivel teoretic, argumentează Corina Creţu, nu este greşit ca românii să primească beneficii în Marea Britanie, în condiţiile în care şi cetăţenii britanici au putut profita de oportunităţile din România.

Trăim într-o economie liberă; suntem guvernaţi de principiul liberei circulaţii a forţei de muncă. Oricine îşi poate încerca norocul pentru a găsi un loc de muncă în orice ţară membră a UE, atât timp cât corespunde exigenţelor şi respectă legea”, consideră Corina Creţu.

Europarlamentarul Corina Crețu: „Ridicarea restricțiilor, o victorie a rațiunii”

„În acelaşi timp, oricine are dreptul să beneficieze de sistemul social al ţării unde alege să se stabilească, temporar sau permanent, atât timp cât face acest lucru respectând legea şi nu se comite niciun abuz.”

„Acesta este mesajul meu către poporul britanic”, a transmis europarlamentarul român. „Ignoraţi aiurelile populiste care v-au fost servite de politicienii disperaţi după voturi în ultimele luni, mai ales dacă ei prezintă un tablou atât de absurd. Nu îi credeţi. Marea Britanie nu este asediată de valuri de imigranţi care aşteaptă la graniţe să vă invadeze. UE nu se află în război. Iar data viitoare când vă tratează un doctor, întrebaţi-l de unde este – s-ar putea să fie român”, a conchis Corina Creţu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Discriminarea studenților români, pe masa Comisiei Europene. MAE cere clarificări

Record în Marea Britanie. Vânzările Dacia au crescut cu 367%