in

Marea Britanie a ieșit oficial din recesiune, iată cu cât a crescut economia

recesiune ukMarea Britanie a ieșit oficial din recesiune, după ce cifrele au arătat că economia a crescut cu 0,6% în primele trei luni ale anului. Oficiul Național de Statistică (ONS) a precizat că perioada cuprinsă între ianuarie și sfârșitul lunii martie a marcat o revenire la creștere după o ușoară recesiune în a doua jumătate a anului 2023. A fost cea mai puternică rată de creștere trimestrială de la sfârșitul anului 2021 și o performanță mai bună decât se așteptau economiștii, care au prognozat o creștere de 0,4% în primul trimestru.

Marea Britanie a ieșit oficial din recesiune

Recesiunea a luat sfârșit după o creștere a activității în sectorul serviciilor, care a înflorit de la începutul anului, deoarece salariile au depășit inflația, reducând presiunea asupra consumatorilor.

Cu toate acestea, meteorologii se așteaptă ca Marea Britanie să înregistreze o creștere lentă în acest an, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor și valul de inflație de anul trecut continuă să își pună amprenta asupra veniturilor disponibile.

Banca Angliei a prezis că lipsa de dinamică a economiei înseamnă că produsul intern brut (PIB) va crește cu doar 0,5% în acest an. Banca a menținut joi ratele dobânzilor neschimbate la 5,25%, dar a indicat că ar putea începe să le reducă din iunie.

Cancelarul, Jeremy Hunt, a declarat: “Nu există nicio îndoială că au fost câțiva ani dificili, dar cifrele de creștere de astăzi sunt o dovadă că economia își revine pe deplin sănătoasă pentru prima dată de la pandemie.”

”Salarii care cresc mai repede decât inflația”

Rishi Sunak a spus că va dura ceva timp până când oamenii “se vor simți cu adevărat mai bine”. “Bineînțeles că mai este mult de lucru”, a spus premierul. “Și înțeleg asta. Și de aceea sunt dornic să mă țin de planul nostru și să continui să livrez pentru oameni. Dar cred că cifrele de astăzi arată că acum avem un impuls”.

Hunt a declarat că Marea Britanie are cele mai bune perspective dintre țările europene din G7 în următorii șase ani, “cu salarii care cresc mai repede decât inflația, prețurile energiei în scădere și reduceri de taxe în valoare de 900 de lire sterline pentru lucrătorul mediu care ajung în conturile bancare”. Cu toate acestea, în afară de Germania, celelalte țări din zona euro au evitat recesiunea anul trecut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.8]

Anglia introduce reguli mai simple de separare a deșeurilor. Toate materialele reciclabile într-un singur coș

Ryanair, Tui, Jet2 și easyJet – Cele mai recente reguli privind aducerea alimentelor în bagajul de mână