in

Coșmar într-un parc de distracții din Blackpool. Turiști blocați  la 72 de metri înălțime

Coșmar într-un parc de distracții din Blackpool. Turiști blocați  la 72 de metri înălțime

Coșmar într-un parc de distracții din Marea Britanie, unde mai mulți turiști au rămas blocați în vârful unui roller coaster, la 72 de metri înălțime, în urma unei defecțiuni.

Defecțiunea roller coaster-ului „The Big One” din parcul tematic Blackpool Pleasure Beach, din Lancashire, i-a lăsat pe turiști suspendați la mai peste 72 de metri înălțime.

Îngroziți, oamenii au fost nevoiți să iasă din carusel și să coboare pe scări până la sol. Este a patra defecțiune care are loc de la deschiderea uriașei atracții, din 1994.

Potrivit Daily Star, un videoclip surprinde momentul în care caruselul rămâne blocat în punctul cel mai înalt, la mai bine de 72 de metri înălțime. Oamenii au fost nevoiți să iasă singuri și să coboare scările laterale până la sol, fără protecție în cazul în care s-ar fi putut dezechilibra.

„Când tocmai ai încheiat cursa Big One și următoarea se blochează în vârf”, a scris femeia care a filmat videoclipul și care fusese în atracția cu pricina.

Copil înecat într-un parc tematic din Anglia. Compania, amendată cu UN MILION de lire sterline

Înălțimea impresionantă a roller coaster-ului care valorează 12 milioane de lire sterline îl face vizibil în orizontul orașului Blackpool, relatează Lancashire Live.

Mai multe accidente de-a lungul timpul în același roller coaster

Este cel mai înalt, dar și cel mai abrupt roller coaster din lume, fiind cel mai înalt roller coaster din Marea Britanie, precum și al doilea cel mai rapid din țară.

Aparatul a avut probleme și în trecut. În iulie 1994, la mai puțin de o lună de la deschiderea primei curse de 140 de km/h, 26 de persoane au fost rănite când sistemul informatic nu a reușit să oprească complet unul dintre segmente atunci când se întorcea cu pasagerii la sol.

În urma defecțiunii, acesta s-a izbit de un alt vagon cu turiști aflat în stația de pornire. Cu doar două ore înainte de accident, vagonul în speță fusese retras timp de o oră din cauza unei defecțiuni la computerul de bord.

În august 2000, o altă defecțiune a computerului de bord a provocat un accident în urma căruia 20 de persoane au fost rănite, două dintre acestea ajungând la spital în stare gravă.

În aprilie 2021, unul dintre vagoanele încărcate cu turiști s-a blocat în partea superioară a caruselului, oamenii fiind nevoiți, ca de această dată, să coboare singuri până la sol.


Coșmar într-un parc de distracții din Blackpool. Turiști blocați  la 72 de metri înălțime…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Sclavi români, forțați să lucreze în fabrici și spălătorii auto din Anglia. Victimele erau aduse din Iași

Sclavi români, forțați să lucreze în fabrici și spălătorii auto din Anglia. Victimele erau racolate din Iași

Marea Britanie vrea să „modifice semnificativ” acordul Brexit. Ce răspunde Uniunea Europeană

Marea Britanie vrea să „modifice semnificativ” acordul Brexit. Ce răspunde Uniunea Europeană