Cum îi răsplăteşte statul pe românii din străinătate care trimit miliarde în ţară

Peste patru milioane de români sunt stabiliţi dincolo de graniţele României, iar mulţi dintre cei care lucrează peste hotare îşi susţin financiar familiile rămase în ţară. În fiecare lună sau ocazional, trimit câteva zeci ori sute de euro în România. Totalul ajunge la miliarde de euro pe an, potrivit estimărilor făcute de Eurostat.

Astfel, ani la rând sumele trimise în ţară au ajuns să fie mai mari decât valoarea investițiilor străine. Deși, de la intrarea României în UE, s-au succedat la guvernare 12 guverne, toate cu aceleași programe de atragere a investițiilor, tot românii plecați peste granițe au ajuns să fie cei mai mari investitori şi să susțină astfel economia țării.

Anual, suma intrată în țară de la românii plecați este de aproape 4 miliarde dolari, adică 2% din Produsul Intern Brut (PIB) al României, suficient cât să asigure necesarul de trai în mediul urban pentru aproape 5 milioane de familii formate din doi adulți și doi copii. Cu alte cuvinte, banii intrați în țară de la românii care muncesc peste granițe susțin financiar o parte consistentă a familiilor din România. Astfel, importanța sumelor transmise către țara noastră este cu atât mai mare, ţinând cont de faptul că România s-a clasat ani la rând în topul sărăciei din Europa, cu o treime din populație amenințată de sărăcie și de excludere socială.



Puterea financiară a diasporei, ignorată

Românii de peste granițe trimit bani în țară pentru cheltuielile apropiaților. Banii sunt folosiți pentru plata facturilor, școlarizare, taxe și cheltuieli la bănci sau investiții în imobiliare. Cum îi răsplăteşte statul român pentru aceşti bani care sunt pompaţi continuu în economie? Nu prea îi răsplăteşte.

“Dacă facem o comparaţie, vedem că românii din diaspora sunt, de fapt, mari investitori în ţara din care au plecat. Banii trimişi de ei sunt cu doar un miliard de euro mai puţini faţă de investiţiile făcute de străini în 2016. Dar puterea financiară a diasporei pare să fie ignorată”, atrag atenţia specialiştii. Şi asta pentru că românii din străinătate nu sunt încurajaţi de stat să investească aceşti bani, acordându-le facilităţi fiscale sau scutiri de la impozit pentru locuinţele pe care le construiesc.

Chiar şi în aceste condiţii, din 2000 şi până în 2016, românii din străinătate au continuat să susţină economia românească extrem de puternic. Lună de lună au trimis bani către familiile din ţară. A devenit tot mai simplu să o facă, după ce companii precum Opal Transfer le facilitează acest proces.

Cum transferi bani cu Opal Transfer

Cu Opal Transfer, puteţi trimite bani în România, în aceeeași zi, în patru moduri diferite. Dacă doriţi să vă bucuraţi de avantajele tehnologiei moderne, atunci transferurile online sau aplicația mobilă vi s-ar potrivi cel mai bine. Dacă aveţi mai mare încredere în unul dintre consultanţii Opal, sunaţi la Serviciul Clienți (020 7022 9933, limba română, de luni până vineri între 10:00-19:00) şi faceţi transferul prin telefon.

De asemenea, puteţi vizita sucursalele Opal și vă veţi putea ocupa personal de tranzacțiile financiare. Tot ce trebuie să faceţi este să vă decideţi care metodă vă avantajează mai mult.

Din punct de vedere al costului, transferul costă doar £0.50, indiferent de sumă sau de modalitatea în care alegeţi să faceţi transferul.

Pentru mai multe detalii, accesaţi www.opaltransfer.com şi alegeţi să rămâneţi în continuare cei mai mari investitori ai ţării în care vă cresc copiii!

 

Tu cum trimiţi bani în ţară? Vrei să înveţi un mod simplu şi rapid?

Românii din Marea Britanie trimit acasă cele mai mari sume de bani

Români în Anglia: Povestea lui Ovidiu și cum a economisit mii de lire

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Îmbunătățiți venitul și cariera cu ajutorul unei calificări – Obțineți un NVQ!

Venit de câteva zile în UK, un român cade cu mașina într-un șanț cu apă. Două pasagere s-au înecat