in

Detalii îngrozitoare despre moartea muncitorului român strivit de zid în Leyton: „Țipa de durere, pieptul i se umfla din cauza loviturii”Pe 12 septembrie, a început în Walthamstow ancheta cu privire la moartea muncitorului român Marian Nemit, la doar 21 de ani, în timp ce lucra la renovarea unui magazin din Leyton.

Nemit a murit pe 14 aprilie 2015, după ce un zid s-a prăbușit peste el, strivindu-l. Ieri a fost audiat colegul lui Marian, Francesko Begkai. Acesta a declarat că l-a scos pe Marian de sub moloz, după ce un coș de cărămidă s-a prăbușit.

Begkai a spus că Marian „țipa în durere” și pieptul său se umfla din cauza loviturii. Paramedicii și echipa de traume majore au raportat că s-a încercat din greu salvarea lui Marian, dar rănile suferite de acesta erau prea grave.

De asemenea, s-a constatat că nu a existat niciun supraveghetor pe site în dimineața incidentului. George Isidorou, de la GI Construction, principalul antreprenor al renovării, a spus că a vorbit cu ambii muncitori în dimineața aceea și le-a dat instrucțiuni despre ce trebuie să facă. El a mai spus că a crezut că bărbații au înțeles ce le spusese, înainte de a pleca.

Isidorou a mai spus că Marian nu era angajatul lui, ci urma să îl factureze după terminarea lucrării, ca self-employed.

Cu toate acestea, Isidorou și-a folosit dreptul de a refuza să răspundă în urma consultării cu avocatul său, atunci când a fost întrebat cu privire la supravegherea site-ului, responsabilul cu siguranța, evaluarea și identificarea riscurilor etc.

La anchetă s-au pus întrebări cu privire la comunicările la fața locului, având în vedere că Marian Nemit nu cunoștea foarte bine limba engleză, iar limba maternă a lui Francesko este greaca. George Isidorou, de asemenea grec, vorbește bine limba engleză, dar nu româna, se arată într-un comunicat de presă al Waltham Forest Trades Council.

Ancheta se va încheia, miercuri, 13 septembrie, iar dovezile vor fi predate inspectorului HSE, Gabriella Dimitrov.

Anca-Larisa Belu, verișoara lui Marian, a fost prezent la anchetă, iar familia sa este reprezentată de Helen Clifford, de la MW Solicitors. Familia, avocatul și suporterii familiei lui Marian vor putea face comentarii după încheierea investigației.

Waltham Forest Trades Council a marcat moartea lui Marian la fiecare Zi a Memoriei Muncitorilor, iar reprezentanții acestui sindicat participă la audiere.

Muncitor român zdrobit de un zid în Leyton. A început ancheta

Doi muncitori români morți pe șantiere din Londra vor fi omagiați de „Workers Memorial Day”

Tânăr de 21 de ani, ucis de un zid prăbușit pe un șantier din Londra. Se strâng bani pentru repatriere!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Evenimentele toamnei 2017

«Să fii jurnalist de limbă română într-o țară în care trăiesc sute de mii de conaționali este o onoare», Cristina Lincu, Editorial Manager catchy.ro