in

Femeie de 87 de ani din Marea Britanie moartă de frig, refuza să pornească încălzirea de frica facturilor mari

Femeie de 87 de ani din Marea Britanie moartă de frig. Ea a refuzat în mod repetat să pornească încălzirea din cauza temerilor legate de facturile mari la energie, a murit din cauza hipotermiei profunde după ce a fost găsită prăbușită în casa ei, potrivit unei anchete citată de The Guardian.

Barbara Bolton a fost descoperită de nepotul ei la masa din bucătărie, incapabilă să vorbească, pe 11 decembrie 2022. Medicii au constatat că avea o temperatură corporală de doar 28C; o temperatură normală este de 37C.

Ea a fost dusă la spitalul Fairfield din Bury, dar a murit din cauza unei pneumonii provocate de hipotermie pe 5 ianuarie, a auzit ancheta din Rochdale.

Citiți și: S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24. Milioane de familii vor primi 301 de lire

Femeie de 87 de ani din Marea Britanie moartă de frig

Medicului legist principal, Joanne Kearsley, i s-a spus că pensionara a fost sprijinită de o familie extinsă și grijulie, dar că era încăpățânată și a ignorat rugămințile acestora de a porni încălzirea în casa ei din Bury, Greater Manchester. Instanța a auzit că familia ei a încurajat-o să pornească încălzirea și i-a spus să nu-și facă griji în legătură cu facturile, dar ea nu a vrut să asculte.

Medicul legist i-a spus fiului ei, Mark Bolton: “Ceea ce reiese clar atât din declarațiile spitalului, cât și din cele ale dumneavoastră, este cât de mult, ca familie, ați avut grijă de mama dumneavoastră.

“Cred că a fost evident din partea spitalului că, indiferent ce s-a întâmplat acasă, nu a fost din cauză că familia nu a încurajat-o să pună încălzirea sau nu i-a spus să nu-și facă griji. Este clar că era obsedată de grija de a porni încălzirea, indiferent de ceea ce îi spunea cineva.

“Dintr-un motiv oarecare, era clar că se înrădăcinase ușor în ideea că nu putea să pună încălzirea, indiferent de motiv. Indiferent ce-i spunea cineva, nu avea de gând să facă nimic diferit”.

În notele de la spital s-a consemnat că ea nu a pornit în mod deliberat încălzirea “de teama facturilor mari de energie”, a auzit ancheta.

Femeia era “de școală veche”

În declarația sa citită în fața instanței, Mark Bolton a spus că mama sa a renunțat la munca de asistent de farmacie Tesco abia la vârsta de 82 de ani, iar dovezile medicale prezentate în fața instanței au spus că abia dacă a vizitat un medic de familie în viața ei.

El a spus că membrii familiei vorbeau cu mama sa în fiecare zi și o vizitau des, și a descris cum aprindea focul de gaz în sufragerie atunci când veneau oamenii în vizită.

El a spus că familia îi cumpărase chiar și calorifere, dar că ea le punea pe ele doar atunci când familia o vizita. El a adăugat: “Ea nu ar fi pus încălzirea în casă. Dar membrii familiei îi spuseseră, mai ales în ultima vreme, să nu-și facă griji în privința asta.”

El a declarat în cadrul audierii că mama sa era “de școală veche” și a adăugat: “Cu mama mea era în felul meu sau în felul nimănui”. El a spus că a lucrat în domeniul salvării montane și știa cât de periculoasă poate fi hipotermia.

Înregistrând o concluzie de neatenție, medicul legist a spus: “Părea o femeie remarcabilă, care încă lucra la 82 de ani.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Blocaj de trafic la Dover

Blocaj de trafic de 16 ore în Dover: Efectele Brexit la începutul vacanței de Paște

Român accidentat mortal în Anglia

Tragedie în Anglia, român de 29 de ani ucis de o mașină condusă de un șofer beat