in

Blocaj de trafic de 16 ore în Dover: Efectele Brexit la începutul vacanței de Paște

Blocaj de trafic la Dover

Blocaj de trafic la Dover – Marea Britanie se confruntă în prezent cu privire la consecințele Brexit-ului. Ambuteiaje uriașe se înregistrează în orașul de coastă Dover. Efectele Brexit-ului sunt deosebit de vizibile în acest orașul de coastă. Dover este unul dintre cele mai mari porturi de pasageri din Europa, prin acesta tranzitează milioane de călători și camioane, mașini și autobuze în fiecare an. Aici, la intrările în Tunelul Mânecii, ambuteiajele au dominat de ani de zile imaginea publică. Acum se situația se agravează.
Citește și: Anglia: Camioane și autoturisme blocate în cozi kilometrice la trecerile în Franța de la Dover și Folkestone

Blocaj de trafic la Dover: „Desigur, Brexit are un impact”

În weekend au fost blocaje de multe ore în portul englez Dover. Acest lucru a stârnit o dezbatere în Marea Britanie despre efectele Brexit-ului . „Desigur, Brexitul are un impact asupra acestui lucru. Sunt necesare mai multe controale”, a declarat liderul opoziției și liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, luni pentru LBC. El a cerut guvernului conservator să pună situația sub control. Oamenii au trebuit să aștepte până la 16 ore .

Într-un interviu acordat Sky News în weekend, ministrul de Interne Suella Braverman a subliniat că nu este corect să vedem blocajele ca un „impact negativ al Brexitului”. Sezonul sărbătorilor de Paște a început în Marea Britanie, iar călătorii au fost nevoiți să aștepte câteva ore în weekend. Controalele la frontieră – de exemplu pentru pasagerii din autocare – prelungesc procedura. Au existat, de asemenea, întârzieri repetate în alte perioade de vârf în ultimii ani.

Blocaj de trafic la Dover: Marea Britanie indică Franța

Blocaj de trafic la Dover – Marea Britanie a acuzat responsabilitatea Franței. Deputatul conservator Natalie Eplhicke a postat pe Twitter: „Este incredibil de dezamăgitor că problemele de la controalele la frontierele franceze au provocat din nou haos în trafic. Ea s-a referit la sezonul trecut de sărbători, când au existat și obstacole importante în trafic. La acea vreme, Paris a spus că nu este responsabil pentru Brexit. Acest lucru favorizează controalele necesare la frontieră.

Luni, un purtător de cuvânt al guvernului britanic a recunoscut că „noile proceduri” vor dura mai mult timp după Brexit. Conducerea portului Dover anunțase anterior că, deși sfârșitul restricțiilor pandemiei ar aduce beneficii și volumului de trafic, ambuteiajele se datorează și controalelor la frontieră impuse de Brexit.

Brexitul și consecințele sale negative pentru cetățeni și economie au devenit un subiect tabu în Marea Britanie. În relatările din presă, ieșirea din UE este adesea menționată doar în alte circumstanțe – de exemplu, legată de consecințele pandemiei și efectele războiului din Ucraina.

Revolta șoferilor de la Dover continuă. Camionagii români, în primele rânduri ale protestului: „Am doi copii care plâng acasă pentru că nu mă vor vedea de Crăciun”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prețurile caselor din UK se prăbușesc. “Ar putea scădea cu până la 40%”

Femeie de 87 de ani din Marea Britanie moartă de frig

Femeie de 87 de ani din Marea Britanie moartă de frig, refuza să pornească încălzirea de frica facturilor mari