„Feriţi-vă de români, sunt hiene”, avertisment pentru românii care pleacă la muncă în străinătate

Românii care au plecat de mult din țară dau sfaturi celor care acum vor să plece la muncă în străinătate. Cel mai important sfat: “Feriţi-vă de români! Sunt hiene“.

Într-o dezbatere de pe Facebook, iscată de întrebarea “Cum este viața peste hotare?”, mai mulți români din diaspora au dat sfaturi.

“Feriţi-vă de români! Sunt hiene”, “Învăţaţi limba şi nu înjurăturile”, “Nu vorbiţi urât de ţară şi poporul vostru, vă vor privi ca pe nişte trădători”, sunt doar câteva dintre ele, potrivit Digi24.

Klaus Iohannis dezvăluie: Revenirea românilor din diaspora a fost un argument pentru instituirea stării de urgenţă

Sfaturi din Diaspora

“Dragii noştri tineri, puneţi în valiză cei 7 ani de acasă, multă răbdare şi respect, putere de muncă şi trebuie să ştiţi că nimeni nu îţi oferă nimic gratis!

Banii se câştigă prin sudoarea frunţii, strâns din dinţi şi lacrimi!! Lăsaţi telefoanele şi tehnologia acasă!! Trebuie omenie, educaţie şi muşchi”, este unul dintre mesaje.

Un alt român plecat din țară spune că începutul poate fi foarte greu, însă important este păstrarea integrității și a demnității.

“Pregăteşte-te psihic foarte bine, poate fi extrem de greu la început, dar cu siguranţă vei reuşi atâta timp cât nu îţi pierzi integritatea, demnitatea, cuvântul pentru nimic în lume!

Dincolo nu există noroc, există doar reuşită pe merite proprii! Succes şi orice s-ar putea întâmpla în afară, fă orice să te întorci cu capul sus în ţară! Succes!”.

“În străinătate trebuie să fie ascultător, serios şi că acolo nu o să mai aibă timp liber. Trebuie să muncească. Că lucru e lucru şi banul o să fie pe măsură”.

Greu cu munca

Altă persoană aflată în Italia avertizează că în Peninsulă locurile de muncă sunt tot mai greu de găsit în prezent.

“În Italia să vii acum pentru prima dată e riscant. Nu se găseşte de muncă. Nu mai e ca acum 10-20 de ani în urmă.

Să se ferească de români, aici în străinătate sunt răi, invidioşi şi uită să vorbească româneşte.

Am avut parte de astfel de experienţă şi credeţi-mă, sunt în Italia de peste 10 ani şi am suferit mult din aceste experienţe”.

“Să facă repede ceva bănuţi şi să se întoarcă în ţară să se apuce de agricultură eco plus creştere animale”, este un alt sfat venit din partea unui român care a muncit în străinătate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 4.4]

Incident grav în Sussex, o mașină Tesla a intrat în plin în copii și părinți în fața unei școli

Marea Britanie, un milion de locuri de muncă libere, salariile la niveluri record